Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 15:58

Επίθεση Βορίδη κατά της Κυβέρνησης για το Μακεδονικό από την Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Επίθεση Βορίδη κατά της Κυβέρνησης για το Μακεδονικό από την Καλαμάτα (βίντεο)

Την Κυβέρνηση επέκρινε για τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό ο βουλευτής Αττικής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, σήμερα στην Καλαμάτα.

Οι επικριτικές δηλώσεις του έγιναν αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο στο Επισκοπείο, με αφορμή διήμερη παραμονή του στο νομό.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που συναντήθηκε με έναν φωτισμένο ποιμενάρχη, όπως είναι ο κ. Χρυσόστομος. Δήλωσε ότι "πάντα βγαίνω σοφότερος και κερδισμένος από αυτές τις συναντήσεις".
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το Μακεδονικό είπε ότι "ο χειρισμός της Κυβέρνησης στηρίζεται σε μικροπολιτικές και μικροκομματικές μεθοδεύσεις και δεν έχει οπτική σοβαρής διαχείρισης ενός μεγάλου εθνικού θέματος. Γι' αυτό κι έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό".
Αναφερόμενος στη θέση της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. Υποστήριξε ότι θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια ακριβώς αντίστροφη διαδικασία,να έχουν καλλιεργηθεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με συγκεκριμένα μέτρα.
Και ύστερα ν΄ανοίξει κεφάλαιο - κεφάλαιο η περαιτέρω συζήτηση. Ανέφερε ότι κεντρικό ζήτημα θα έπρεπε να είναι η αναθεώρηση των συνταγματικών διατάξεων (του κράτους των Σκοπίων) αλλά είπε πως ποτέ δεν έχει τεθεί και ποτέ δεν έχει ανοίξει συζήτηση. Οσον αφορά την Εκκλησία, ανέφερε ότι ορθώς έχει πάρει μια καθαρή θέση η Εκκλησία της Ελλάδος στο ονοματολογικό κι ευρύτερα στο θέμα των Σκοπίων.


NEWSLETTER