Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 08:45

Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ επισκέφθηκε την Καλαμάτα (βίντεο)

Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ επισκέφθηκε την Καλαμάτα (βίντεο)

 

Ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης επαναβεβαίωσε χθες από την Καλαμάτα τη στήριξή τους στον κυβερνητικό τους εταίρο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πάντως εμφατικά ότι θα καταψηφίσουν σε ό,τι αφορά το όνομα “Μακεδονία”, αν και εφόσον έρθει στη Βουλή προς ψήφιση μια τέτοια συμφωνία, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν ρίχνουν την κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

Πιο αναλυτικά, ο Παν. Σγουρίδης σε συνέντευξή του χθες τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ κάνουν πράξη το σύνθημά τους “να είναι το αναγκαίο καλό” για τη χώρα, έτσι συμβάλλοντας και αυτοί με προτάσεις για δίκαιη ανάπτυξη σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας συμμετείχαν ως “χρήσιμοι κυβερνητικοί εταίροι” στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη. Μιλώντας εφ’ όλης της ύλης και με αφορμή και τα πρόσφατα γενέθλια του κινήματος (έκλεισε 6 χρόνια από την ίδρυσή του) προσδιόρισε το πολιτικό τους στίγμα “στο εθνικό και πατριωτικό κέντρο”, με κοινωνικές ευαισθησίες τις οποίες θα κάνουν πράξη μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον προσεχή Αύγουστο.

Αναφερόμενος σε τοπικό επίπεδο σημείωσε ότι εν πολλοίς οι απαιτήσεις φορέων και αυτοδιοίκησης, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, θα ικανοποιηθούν. Και σημείωσε πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και έτσι ό,τι δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου ότι θα γίνει, θα γίνει με τη σωστή προτεραιότητα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Εκτεταμένες ήταν οι αναφορές του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ και στο πρόσφατο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στα Ιμια, αλλά και την πολιτική στάση του Προέδρου της γείτονος χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Σγουρίδης φάνηκε ήσυχος για τις προθέσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αναμασώντας το γνωστό κλισέ ότι με τον τρόπο αυτό εξωτερικεύουν την αδυναμία τους να ελέγξουν τις εσωτερικές τους υποθέσεις. Μίλησε χαρακτηριστικά “για νταηλίκια των Τούρκων στο Αιγαίο και την Κύπρο”, με απώτερο σκοπό την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης. Συμφώνησε με τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και επικρότησε την προσπάθεια για τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε λύση για το Μακεδονικό ζήτημα περιλαμβάνει τη λέξη “Μακεδονία”. Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για το αν θα ρίξουν την κυβέρνηση, άφησε να εννοηθεί ότι αποκλείεται να έρθει συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων σε αυτή τη Βουλή, οπότε δεν θα υπάρξει και περίπτωση ρήξης με τον κυβερνητικό τους εταίρο.   

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΥ

Ερωτώμενος ο Παν. Σγουρίδης περί ηθικού και νόμιμου, για μια επιδότηση ενοικίου που φέρεται πως και ο ίδιος έπαιρνε ως εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για 7 μήνες, είπε πως γι’ αυτόν κατακριτέα είναι η κατάχρηση ενός δικαιώματος. Ο ίδιος σημείωσε ότι από το πλαφόν των 7.000 ευρώ που δικαιούτο, εισέπραξε τα 350 ευρώ, γιατί επέλεξε να φιλοξενείται σε ένα σπίτι φίλων και να συμβάλει στα έξοδα του σπιτιού τους με 50 ευρώ το μήνα.

Στην περιοδεία του κλιμακίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μεσσηνία εκτός από τον Παναγιώτη Σγουρίδη συμμετείχαν ο οργανωτικός γραμματέας των ΑΝΕΛ Κώστας Κίγκας και ο διευθυντής του κόμματος Κώστας Συψής, ενώ στα γραφεία όπου δόθηκε η συνέντευξη τους υποδέχτηκαν η συντονίστρια στη Μεσσηνία Σωσώ Καραμπάτσου και τα τοπικά στελέχη Δημήτρης Μπαρμπετσέας και Θανάσης Σαμέλης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Στη συνέχεια το κλιμάκιο των ΑΝΕΛ επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, το κλιμάκιο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση “δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα πυρόπληκτα δάνεια και στα εργαλεία ανάπτυξης και προώθησης των επιχειρήσεων, με βλέμμα στο μέλλον, γιατί από κοινού συμφωνήθηκε ότι μόνο η υγιής επιχειρηματικότητα θα βγάλει τη χώρα πραγματικά από το τέλμα της κρίσης”.

Η συνεργασία με το κλιμάκιο των ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί και σε επίπεδο αποστολής υπομνημάτων και αιτημάτων για προώθησή τους στα αρμόδια υπουργεία.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CCmLQLvYnl4}