Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 13:48

Παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Λακωνία

Παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Λακωνία

 

Ως εκπρόσωπος του κόμματος  της Δημοκρατικής αριστεράς στη Λακωνίας και  υπεύθυνη τύπου, έχω την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω τις υποψήφιες και υποψήφιους του Κόμματος μας, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.

Είναι πρόσωπα γνωστά στον τόπο, που κατοικούν, αλλά και ευρύτερα, για την προσφορά τους σε κοινωνικούς αγώνες και την συμμετοχή τους στα  πολιτικά και πολιτιστικά  δρώμενα.

Πολίτες της παραγωγής , του πολιτισμού,  και με προσφορά,  ως εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πολίτες της Αριστεράς  και αγωνιστές για την προκοπή, την πρόοδο και την επικράτηση του κοινωνικού δικαίου. Πρόσωπα τίμια, φερέγγυα και ανιδιοτελή.

Στο σύνολό του, είναι ένα ψηφοδέλτιο, που συμβαδίζει  με τις αρχές, το πνεύμα και τη σοβαρότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η Δ.Α, που, αν και για πρώτη φορά κατεβαίνει σε βουλευτικές εκλογές και αν και έχει ενός έτους μόνο οργανωτική Πανελλαδική δομή, έχει διακριθεί για τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα , απέναντι στα  πολύ σοβαρά προβλήματα  οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά,  που αντιμετωπίζει η χώρα μας,  και με τις παρεμβάσεις, αποφάσεις  και προτάσεις της, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, έδειχνε τον άλλο δρόμο, που έπρεπε να ακολουθηθεί από τους κυβερνώντες, για τη λύση τους.

Μέσα στην μεγαλύτερη κρίση, που περνά η χώρα μας  τις 3-4 τελευταίες δεκαετίες, χωρίς πανικό, αλλά με σωφροσύνη, ο Πρόεδρος μας Φώτης Κουβέλης, επεσήμανε τους κινδύνους των μνημονίων, που δυστυχώς επαληθεύονται, και πρότεινε ισοδύναμα οικονομικά μέτρα και άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση με αιχμή την πάταξη της φοροδιαφυγής και αναπτυξιακά μέτρα.

Και τώρα, ζητάμε την ψήφο  των Λακώνων, προτείνοντας έναν άλλο τρόπο και δρόμο, σε αντιδιαστολή με τους  ‘μνημονιακούς’ και ‘αντιμνημονιακούς’, που οδηγούν τη Χώρα στα ίδια αποτελέσματα.

Γνωρίζουμε, ότι η πιστή τήρηση των μνημονίων, όπως υποστηρίζουν οι μεν, υπαίτιοι και δυστυχώς διαχειριστές της κρίσης, σπρώχνει τους πολίτες στην ανέχεια, την κοινωνία σε διάλυση, και τη Χώρα στην χρεοκοπία.

Εκτιμούμε όμως παράλληλα, ότι τα ίδια και χειρότερα θα έφερναν, η μονομερής καταγγελία του χρέους και η άρνηση τήρησης των μνημονίων, όπως υποστηρίζουν άλλοι.

Τότε θα χάναμε τους εταίρους μας και θα γυρίζαμε στη δραχμή, με καταστροφικά αποτελέσματα για τη Χώρα, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Εμείς, η ΔΗΜΑΡ, είναι γνωστό, ότι καταψηφίσαμε και τα μνημόνια και τη δανειακή συνθήκη.

Έφεραν την Κοινωνική αδικία και δεν προβλέπουν ανάπτυξη. Μας καταδικάζουν.

Όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ότι τα έχουμε υπογράψει ως Χώρα και, αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι διεθνώς και φερέγγυοι εταίροι, και να μείνουμε, όπως κρίνουμε αναγκαίο, εντός της Ε.Ε και στο Ευρώ, θα πρέπει να υπολογίσουμε  τις συμφωνίες μας.

Αλλά, μελετώντας τα, ξέρουμε, ότι έχουμε το περιθώριο να ξανακοιτάξουμε όρους των μνημονίων και να τους επαναδιαπραγματευθούμε, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση πιο ανώδυνα, κυρίως για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, με όρους δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Σε αυτή την προσπάθεια Πανευρωπαϊκά δεν είμαστε μόνοι μας

Η Ε.Ε δεν είναι μόνο οι νεοφιλελεύθεροι  Μέρκελ, και Σαρκοζί και οι σκληρές πολιτικές τους, που τείνουν να τη διαλύσουν, καλλιεργώντας και αντιπάθειες μεταξύ των λαών.

Υπάρχουν ισχυρές πολιτικές και κοινωνικές  δυνάμεις στην Ε.Ε, σαν τη ΔΗΜΑΡ,  του δημοκρατικού σοσιαλισμού,  που θα επικρατήσουν και με τη συνεργασία μαζί τους το κόμμα μας,  η Δημοκρατική Αριστερά, θα επαναφέρει τα  κοινωνικά χαρακτηριστικά της Ε.Ε, και τη βελτίωση των συνθηκών στη Χώρα μας.

Γι αυτό καλούμε, όλους τους πολίτες της Λακωνίας, έχοντας την πεποίθηση, ότι κάνουν την σωστή επιλογή, να μας εμπιστευτούν και να μας ψηφίσουν.

Γιατί θέλουμε και μπορούμε να κρατήσουμε τη Χώρα στην Ε.Ε, με την Οικονομία ζωντανή και τους Πολίτες όρθιους.

Οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ  αυτού του ωραίου αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 είναι:

1. Αγγελάκος Παναγιώτης

Γεννημένος στην Πετρίνα  ο Παναγιώτης το 1957 ασχολείται με την αγροτική παραγωγή.

Από το 1998- το 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλός του πρώην δήμου Σμύνους και έχει διατελέσει κατά καιρούς Αντιδήμαρχος  και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 1984- το 1991 υπήρξε μέλος του σωματείου λιθογράφων.

Από το 1994-το 1997 υπήρξε μέλος του Δ.Σ του αγροτικού συνεταιρισμού Πετρίνας και από το 2007 έως και σήμερα μέλος του Δ.Σ διαχείρισης στερεών αποβλήτων Λακωνίας

2. Καλαμπόκη Σταυρούλα

Η Σταυρούλα γεννήθηκε στο Γύθειο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο.

Έζησε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως εκτιμήτρια πολυτίμων λίθων.

Επέστρεψε στο Γύθειο και έχει με τον σύζυγό της μια μικρή επιχείρηση.

Ήταν υποψήφια σύμβουλος στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές  με το ψηφοδέλτιο

‘Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία’

3. Κουμουτσίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1957 και είναι κάτοικος Παλαιοπαναγιάς .

Είναι πτυχιούχος ΤΕΙ γραφικών τεχνών και έχει εργαστεί αναπληρωτής καθηγητής Γραφικών τεχνών στα ΤΕΕ Σπάρτης .Κατά κύριο επάγγελμα αγρότης

Έχει διατελέσει επί 3 τετραετίες πρόεδρος της πρώην κοινότητας Παλαιοπαναγιάς και επί μία τετραετία Δήμαρχος του πρώην Δήμου Φάριδος.

Επίσης έχει διατελέσει : Μέλος του Εποπτικού   Συμβουλίου της ΕΓΣ Λακωνίας και

μέλος του Αγρ.. Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς.

4. Πουλικάκου Παναγιώτα

Η Παναγιώτα Γεννήθηκε στο Γύθειο το 1956. Κατοικεί στην Καρυούπολη και ασχολείται με την Γεωργική παραγωγή.

Είναι σύμβουλος του Τοπικού συμβουλίου του δημ. Διαμερίσματος Καρυούπολης του Δήμου Αν. Μάνης. Με τον αείμνηστο σύζυγό της Κωνσταντίνο ,που μέχρι το θάνατό του ήταν ταμίας του Δ.Σ των σπηλαίων Δυρού, έχει προσφέρει πολλά στην αναβάθμιση των Σπηλαίων και της γύρω περιοχής.

5. Σκρουμπέλος Θανάσης

Ό Θανάσης κατάγεται από το Γεωργίτσι.

Είναι γνωστός συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Σπούδασε καλές τέχνες στην Αθήνα (χαρακτική και αγιογραφία) και κινηματογράφο στο Λονδίνο με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας, ως διωκόμενος από τη Χούντα.

Έχει εργαστεί, ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά και έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση , όπως ‘ τα παιδιά της Νιόβης’ και για τον κινημ/φο  όπως ‘Το πέρασμα’ ‘Καλή πατρίδα σύντροφε’ κ.α.

Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μεγάλου μήκους, όπως ‘Αλιόσσα’,  ‘Νέος Παρθενώνας’ κ.α

Έχει εκλεγεί αρκετές φορές μέλος του Δ.Σ της Εταιρείας ελλήνων Σκηνοθετών και είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας.

Πιο γνωστά βιβλία του είναι: ‘‘Ο Αϊ-Γιώργης των Γραικών’’, ‘ Μπλε καστόρινα παπούτσια’, κ.α  Τα  τελευταία: ‘ Μαύρος Μακεδών’, και ‘ Οι κόκκινοι βαρκάρηδες’.

Ευχαριστούμε για την κάλυψη                                       22-4-2012

Για τη ΔΗΜΑΡ Λακωνίας

Φιλίτσα Πολυμενάκου