Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 17:58

Πάρτι αξίας 25,4 εκ. ευρώ καταγγέλλει ο Γόντικας

Γράφτηκε από την
Πάρτι αξίας 25,4 εκ. ευρώ καταγγέλλει ο Γόντικας

Πάρτι αξίας 25,4 εκ. ευρώ στην Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου καταγγέλλει ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας.

Σύμφωνα με τον κ. Γόντικα, στην προηγούμενη συνεδρίαση εγκρίθηκε διαγωνισμός 12 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού των δρόμων και κατοχυρώθηκαν στην ΚΑΣΤΑΤ επιχειρηματικών συμφερόντων Βασίλη Τατούλη δύο οδικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ. Στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση θα συζητηθεί η ανάθεση 3 μελετών ύψους 6,4 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” έχει ως εξής: "Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα μετά τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεφύγει. Δεν είναι μόνο τα εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, όπου με το ζόρι πιάνεται απαρτία, αφού τα μισά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έρχονται. Δεν είναι οι πάνω από 500, για φέτος μόνο, παράνομες αποφάσεις του περιφερειάρχη για πάσαν νόσο κι αμαρτία, για κάθε είδους ζαρζαβατικών και παντών των αγίων, όπου διατέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν είναι οι αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων επιχειρηματικών ομίλων, όπου στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο δώσαμε πίνακα κατά έργο και ποσό, όπου σε εννέα περιπτώσεις έχουν πληρωθεί ή έχουν εκδοθεί αποφάσεις ύψους 13.389.573€. Τον τελευταίο μήνα έχουν ξεσαλώσει. Με τις ψήφους των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν μείνει πιστοί στον κ. Τατούλη τινάζουν την μπάνκα στον αέρα. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προκήρυξαν διαγωνισμό για να παραδώσουν στους ιδιώτες έργο 12 εκ. ευρώ, τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού των δρόμων για δώδεκα χρόνια. Κατοχύρωσαν δύο έργα συντήρησης δρόμων τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, το ένα μάλιστα στην ΚΑΣΤΑΤ, τη γνωστή εταιρεία του οικογενειακού περιβάλλοντος του περιφερειάρχη. Σύνολο 19 εκ. ευρώ.

Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναθέτουν σε ιδιώτες-μελετητικές εταιρείες τρεις μελέτες ύψους κοντά 7 εκ. ευρώ:

Μελέτη για το γνωστό αμαρτωλό δρόμο Γύθειο-Αρεόπολη 1,6 εκ. ευρώ.

Μελέτη για το δρόμο στη Μάνη 2,5 εκ. ευρώ.

Μελέτη για την παράκαμψη της Σκάλας στη Λακωνία 2,6 εκ. ευρώ.

Αυτά είναι τα χοντρά γιατί υπάρχουν και τα ψιλά. Οπως τέσσερις αποφάσεις του περιφερειάρχη, λίγο πριν τις εκλογές, για να δοθούν στην ίδια εταιρεία από Αθήνα 65.000 ευρώ για μελέτες σε αρδευτικά. Η απόφαση του περιφερειάρχη 24.000 ευρώ που βγήκε το Σάββατο παραμονή των εκλογών, όπου προέβλεπε και υποτίθεται ότι έγιναν σεμινάρια σε 100 υπαλλήλους της Περιφέρειας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Εχουν ευθύνες οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στελέχη τους ψηφίζουν όλα αυτά και του ΣΥΡΙΖΑ που τα ανέχονταν και τα ανέχονται. Εχουν ευθύνη οι κ.κ. Νίκας, Δέδες, Μπουντρούκας που τα ξέρουν όλα αυτά και σιωπούν. Ας διακόψουν μια μέρα τις διακοπές τους κι ας έρθουν αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 11.30 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να τα δουν μήπως και τα μπλοκάρουμε".


NEWSLETTER