Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 22:44

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Πισωγύρισμα στη μνημονική εποχή οι τροπολογίες Βρούτση"

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Πισωγύρισμα στη μνημονική εποχή οι τροπολογίες Βρούτση"

 

 

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει "πισογύρισμα" την τροπολογία Βρούτση στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες της 8ης Αυγούστου. Κυριολεκτικά στο παραπέντε της λήξης της τελευταίας συνεδρίασης, πριν από την διακοπή των εργασιών λόγω Δεκαπενταύγουστου, εισήγαγε τροπολογία με την οποία καταργείται, μεταξύ άλλων, η υποχρέωση αιτιολόγησης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς ως ανάχωμα στο μνημονιακό εργασιακό τοπίο. Στην ουσία πρόκειται για νομοθέτηση καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ και πισωγύρισμα στην εποχή των μνημονίων. Με το ίδιο “πακέτο τροπολογιών” της τελευταίας στιγμής, η ΝΔ νομοθέτησε επίσης και την “ασυλία” στους ιδιώτες εργολάβους να παραδίδουν εργαζόμενους σε υπεργολάβους σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς νομική ευθύνη.

Η προάσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων αποτελεί την αιχμή της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην γυρίσουμε ποτέ ξανά στην εργασιακή ζούγκλα των μνημονίων. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους εργατικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού μας να πάρουν θέση και με τον αγώνα τους να ακυρώσουν το πισωγύρισμα στις μνημονιακές εποχές".

 

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER