Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 08:27

Δικαιωμένη δηλώνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Δικαιωμένη δηλώνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

 

“Δικαιώνονται οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη”, τονίζει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του κόμματος, επισημαίνοντας την αλλαγή στάσης της Ν.Δ. μετά τις αντιτιθέμενες απόψεις των τοπικών στελεχών της.

Παρατηρεί ότι “αυτοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο ότι δεν δημοπρατήσαμε το 2015 την παραλιακή χάραξη, κατανοούν σήμερα την ορθότητα και την υπευθυνότητα της διαχείρισης και της δρομολόγησης του έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Και καλεί τη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, να περάσει στην επόμενη φάση, στην τροχιά υλοποίησης του έργου, για το καλό του τόπου μας.

Αναλυτικά, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: “Αναμφίβολα, είναι ενδιαφέρουσα, αν και λίγο διασκεδαστική, η σταδιακή συνειδητοποίηση εκ μέρους τοπικών βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. της ορθότητας των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση του κομβικής σημασίας έργου για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, η αλλαγή στάσης τους είναι εντυπωσιακή! Αυτοί που μας κουνούσαν το δάχτυλο ότι δεν δημοπρατήσαμε το 2015 την παραλιακή χάραξη, την οποία είχαν εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μόλις 2 ημέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, χωρίς ένα ευρώ χρηματοδότηση, που με αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος διαφωνούσαν με το χαρακτηρισμό του έργου ως φαραωνικού κ.λπ., κατανοούν σήμερα την ορθότητα και την υπευθυνότητα της διαχείρισης και της δρομολόγησης του έργου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνονται πως άλλος δρόμος υλοποίησης του έργου, πέραν αυτού που επέλεξε η κυβέρνησή μας, δεν υπάρχει. Η πραγματικότητα συνοψίζεται στις εξής τρεις αλήθειες: Ι) Η “παραλιακή” χάραξη είναι 50% δαπανηρότερη της εναλλακτικής που προώθησε η κυβέρνησή μας. ΙΙ) Θα απαιτούσε εδαφολογικές μελέτες που αν ποτέ ολοκληρώνονταν, θα αξίωναν επιπρόσθετα έργα απροσδιόριστου κόστους, χωρίς καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. ΙΙΙ) Το έργο κατασκευής - αναβάθμισης της εθνικής οδού Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος και Πύλος - Μεθώνη είναι ώριμο. Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζουμε πως δρομολογήθηκε τα τελευταία χρόνια με την επίλυση όλων των αδειοδοτικών, μελετητικών και χρηματοδοτικών εκκρεμοτήτων. Θα είναι συνολικού μήκους 50 χλμ. και θα υλοποιηθεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Θα ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο διατηρεί τον ισχυρό ρυθμιστικό και εποπτικό του ρόλο, δεν θα έχει διόδια. Ηδη έχει γίνει η προκήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού. Είναι λοιπόν ώριμο χάριν των μεθοδικών βημάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που εξασφαλίζουν την πραγματοποίησή του. Αρα η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, να περάσει στην επόμενη φάση, στην τροχιά υλοποίησης του έργου. Για το καλό του τόπου μας! Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι “πεισματάρες”. Στο τέλος βρίσκουν τρόπους να “επιβληθούν”. Θα το αντιλαμβάνονται, αργά και οδυνηρά, οι πρωταθλητές του “φαίνεσθαι”!”.


NEWSLETTER