Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 08:54

Μεσσήνη: Βολές κατά της Ν.Δ. από Αραχωβίτη, Σπίρτζη, Χαρίτση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: Βολές κατά της Ν.Δ. από Αραχωβίτη, Σπίρτζη, Χαρίτση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Βολές κατά της ΝΔ για την τιμή του ελαιολάδου, τις υποδομές και τους δρόμους, αλλά και τη συνολική πολιτική της

εξαπέλυσαν ο βουλευτής Λακωνίας, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Αν. Αττικής, τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Σπίρτζης και ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στην εκδήλωση του κόμματος που έγινε την Παρασκευή στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κλεοπάτρα» στη Μεσσήνη, παρουσία αρκετού κόσμου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

“Επτά μήνες μετά τις εκλογές αποκαλύφθηκε η κυβέρνηση της ανικανότητας και της εξόφλησης γραμματίων”, τόνισε ο κ. Αραχωβίτης, επισημαίνοντας πως σε όλα τα μέτωπα δεν έχει να δείξει τίποτα, απογοητεύοντας πλήρως τους ψηφοφόρους της. “Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον χειρισμό της κατάρρευσης των τιμών του ελαιολάδου. Αναντίρρητα οι τιμές του ελαιολάδου διαμορφώνονται διεθνώς. Αποτελεί όμως θράσος να λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα”, είπε ο κ. Αραχωβίτης.

“Τη στιγμή που θα μπορούσε να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως παρεμβάσεις στην αγορά, στήριξη της παραγωγής και των παραγωγών, ακόμα και σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για τη χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής για το μέλλον του προϊόντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας το πρόβλημα να έρχεται, προσπάθησε να βρει τρόπους για να στηρίξει την ελαιοπαραγωγή με εργαλεία που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως παράνομες εμπορικές πρακτικές και αθέμιτη στήριξη του προϊόντος. Γι’ αυτό είχαμε συναντήσεις τον Μάιο με τον επίτροπο Γεωργίας, τον κ. Χόγκαν, θέτοντάς του το θέμα”, σημείωσε ο κ. Αραχωβίτης και συνέχισε: “Ο κ. Χόγκαν απάντησε στο αίτημά μας τον Ιούνιο, με μια τρισέλιδη επιστολή, η οποία παραλήφθηκε μετά τις εκλογές από το νέο υπουργό. Από τις 24 Ιουλίου ο κ. Βορίδης είχε στα χέρια του την επιστολή Χόγκαν που του υπεδείκνυε τι μπορούσε να κάνει, με ποιον τρόπο και από πού θα μπορούσε να αντλήσει τα λεφτά. Η επιστολή  δυστυχώς έμεινε αναξιοποίητη, στα συρτάρια του κ. Βορίδη. Δεν έκανε τίποτα και είχε και το θράσος να πει πως αυτά που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία του στη Λακωνία δεν είναι αλήθεια”.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αυστηρή κριτική στη ΝΔ άσκησε ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζοντας πως “είναι προκλητικό να λέει ο κ. Σταϊκούρας πως το μάρμαρο της κρίσης το πλήρωσαν οι τράπεζες, τη στιγμή που απωλέσθηκε το 25% του ΑΕΠ, που η ανεργία και η φτώχεια εκτινάχθηκαν στα ύψη, τη στιγμή που ξεκινούν μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας”. Στη συνέχεια, τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στις μεταφορές και στις υποδομές, με πρώτο κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών και παραγωγικών αναγκών. “Σε αυτή τη βάση προωθήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι διαδικασίες για το δρόμο  Καλαμάτα - Πύλος - Ριζόμυλος - Κορώνη, ένα έργο που κουβεντιάζει η Μεσσηνία εδώ και 100 χρόνια, αλλά καμία κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δεν φρόντισε να προωθήσει την εποχή των παχιών αγελάδων”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Στη συνέχεια ανέφερε πως “διαπραγματευτήκαμε με τον «Μορέα» και του βάλαμε πρόσθετα να κάνει τη μελέτη για το νέο δρόμο και την περιβαλλοντική κι έτσι προχώρησε η διαγωνιστική διαδικασία. Εδώ και 7 μήνες έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος στη ΝΔ, αν θα έχουμε τη χάραξη που δημοπρατήθηκε το έργο ή αν θα προτιμηθεί η παραλιακή. Ας σταματήσουν επιτέλους να κάνουν σχεδιασμούς στη βάση της αναβάθμισης της υπεραξίας οικοπέδων των πολιτικών τους φίλων και ας προτάξουν το δημόσιο συμφέρον. Ας σταματήσουν την επικοινωνία και να σηκώσουν τα μανίκια να δουλέψουν και λίγο. Εδώ και 8 μήνες έπρεπε να έχει υπάρξει τουλάχιστον προσωρινός ανάδοχος”.

Οσον αφορά το Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, ο κ. Σπίρτζης υπενθύμισε πως το 2013 οι κ.κ. Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης είχαν εξαιρέσει το συγκεκριμένο τμήμα από το συνολικό έργο του αυτοκινητόδρομου «Ολυμπία Οδός». Υπογράμμισε πως όπως το χειρίζεται σήμερα ο κ. Καραμανλής, μιλώντας είτε για νέο διαγωνισμό είτε για απευθείας ανάθεση στην «Ολυμπία Οδό», μπορεί να μην γίνει ποτέ. Ανακάλυψαν, είπε, ότι η «Ολυμπία Οδός» μπορεί να κάνει το έργο τώρα κατά 50% χαμηλότερα (όσο δηλαδή και οι διαγωνισμοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ), απ’ ό,τι είχε πει το 2013! Αν αυτό το χαμηλό κόστος ισχύει τώρα για το συγκεκριμένο κομμάτι, αναρωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης, “μήπως πρέπει να δούμε το κόστος της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα; Ή τότε έλεγαν ψέματα ή σήμερα λένε ψέματα. Τέλος, είναι καιρός, μετά από 8 μήνες να μας πουν τι σκέφτονται να κάνουν με το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα και πότε”.

 

“ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ Η ΝΔ”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε πως “εδώ και 7 μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ μας ξαναγυρίζει με μεγάλη ταχύτητα πίσω, στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια ανάπτυξη μόνο για τους ισχυρούς και σε μια κοινωνία διακρίσεων. Στη διάλυση των κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων. Η επίθεση στη δημόσια υγεία και παιδεία, η απόπειρα συγκάλυψης των σκανδάλων και της διαφθοράς, ο ορυμαγδός της παραπληροφόρησης, είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της διακυβέρνησης της ΝΔ”.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στην τελική ευθεία για το συνέδριο του Μαΐου, με το βλέμμα στην κοινωνία και στις ανάγκες της. Εξάλλου ο στόχος για ένα κόμμα μαζικό, μαχητικό, ζωντανό, ανοιχτό στην κοινωνία και στις ανάγκες της, αποτελεί την προϋπόθεση ώστε να επιτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο του ως η μεγάλη ελπίδα κοινωνικής αντίστασης και πολιτικής αλλαγής.


NEWSLETTER