Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 21:23

Μεσσηνία: Μέτρα στήριξης ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Μέτρα στήριξης ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση

 

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους δήμους, κατέθεσαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στους δήμους της Μεσσηνίας.

Οπως αναφέρουν, πολλά από τα παρακάτω αιτήματα τα έχουν ήδη διαβιβάσει στους δημάρχους της περιοχής το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” διεκδικούν:

- Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς των δήμων  για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

- Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ.).

- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

- Αρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

- Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

- Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου και των κατάλληλων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους (τζάμια, αντισηπτικά, αποσυμφόρηση γραφείων κ.ά.).

- Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτήρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

- Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους (με υπηρεσίες delivery κλπ.).

- Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στους δήμους, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι σύμβουλοι: Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος και Τάσος Νιάρχος, Πύλου-Νέστορος Σοφία Αποστολοπούλου, Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης, Οιχαλίας Κώστας Ρεϊτζόπουλος και Δυτικής Μάνης Πέτρος Ταβουλαρέας.


NEWSLETTER