Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 14:03

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για τους Ρομά: "Ο Τατούλης τοποθετείται στις επάλξεις της ακροδεξιάς ρατσιστικής ρητορείας"

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για τους Ρομά: "Ο Τατούλης τοποθετείται στις επάλξεις της ακροδεξιάς ρατσιστικής ρητορείας"

 

"Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά στην Πελοπόννησο", δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στα φαινόμενα λεηλασίας που καταγράφονται και υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της περιφέρειας αφήνοντας τους Ρομά να λεηλατούν τις αγροτικές και τις μεταποιητικές επενδύσεις". 

Με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. περιφερειάρχης τοποθετείται στις επάλξεις της ακροδεξιάς ρατσιστικής ρητορείας. Κατηγορεί συνολικά τους Ρομά, μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αποκρύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών που ακολουθεί και στηρίζει που είναι και οι αποκλειστικά υπεύθυνες για την τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τους πραγματικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής, με τους οποίους ταυτίζεται, που είναι για την Πελοπόννησο η εξυπηρέτηση των Γερμανικών συμφερόντων και η μετατροπή της σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, που σημαίνει εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία και φυσικά αύξηση της παραβατικότητας. Άλλη διάσταση έχει η αποτελεσματική αστυνόμευση και διαφορετική – και επικίνδυνη όταν εκφέρεται από θεσμικό εκπρόσωπο – η διάλυση καταυλισμών, τόπων κατοικίας εκατοντάδων συνανθρώπων μας.

Οι κατηγορίες που απαγγέλλονται μαζικά κατά μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας, η συλλογική ενοχοποίηση, η κλήση της αστυνομίας να διαλύσει τις καταυλισμούς αφήνοντας κυριολεκτικά "στο δρόμο" κοινότητες ανθρώπων, μόνο φαινόμενα διάσπασης του κοινωνικού ιστού με βίαιες αντιπαραθέσεις μπορούν να προκαλέσουν. 

Δεν ξεχνάμε το "ενδιαφέρον" για τους Ρομά των κυβερνήσεων του δικομματισμού και του κ Π. Τατούλη που υπηρέτησε από κυβερνητική θέση, με τις πολιτικές κατασπατάλησης των χρημάτων και την μικροκομματική εξυπηρέτηση των προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, για τα οποία καθυστερημένα κόπτεται ο κ. περιφερειάρχης. 

Καλούμε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη να ανακαλέσει άμεσα τις δηλώσεις του για διάλυση των καταυλισμό των Ρομά, να συνέλθει από την εκφορά λόγων κοινωνικού διχασμού και κυρίως να μη προχωρήσει στην πραγμάτωσή τους. 

 

Το  Γραφείο  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


NEWSLETTER