Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 20:10

Η ΚΝΕ Μεσσηνίας για κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία

Η ΚΝΕ Μεσσηνίας για κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία

Σκληρή ανακοίνωση για τα κρούσματα του κορονοϊού στα σχολεία εξέδωσε το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ ζητώντας “σχολείο που μορφώνει, όχι που εξοντώνει”.

Σύμφωνα με την επιστολή: “Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα η εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολεία του νομού, επιβεβαιώνει αυτό που φωνάζουν οι μαθητές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οτι δηλαδή τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας για το αντίθετο. Η στάση των αρμόδιων αρχών είναι προκλητική. Στα σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα, το μόνο που προβλέπουν ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση είναι μια απολύμανση και να κλείνει το τμήμα. Αρνούνται να κάνουν δωρεάν τεστ και η οδηγία που δίνεται είναι οι μαθητές να κάτσουν σπίτι τους, ρίχνοντας όλη την ευθύνη πάνω τους. Το γεγονός αυτό είναι λογικό να αυξάνει και την ανησυχία των γονιών αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας. Αυτό εντείνει την ανασφάλεια και οδηγεί αναγκαστικά στο να πληρώνουν οι οικογένειες τις ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν το τεστ, μιας και δεν προβλέπεται να γίνεται αυτό δωρεάν”.
Η ΚΝΕ κλείνοντας διεκδικεί: “Αμεση ενημέρωση για τα κρούσματα στα σχολεία, άμεσα και δωρεάν τεστ Covid-19 στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα. Με ευθύνη των δήμων άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου στον οποίο εντοπίζεται κρούσμα. Τέλος, να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για εξεύρεση νέων αιθουσών, για νέες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και μονιμοποίηση των 3ωρων συμβάσεων”.