Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 14:16

Τηλεδιάσκεψη ΚΙΝΑΛ με εμπορικό κόσμο Μεσσηνίας με πρωτοβουλία Γερονικολού

Γράφτηκε από την
Τηλεδιάσκεψη ΚΙΝΑΛ με εμπορικό κόσμο Μεσσηνίας με πρωτοβουλία Γερονικολού

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και επιχειρηματίες της Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μενέλαου Γερονικολού.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Εγγλέζος, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος, Γαργαλιάνων Κωνσταντίνα Γκλιάτα, Κορώνης Παναγιώτης Μαργιάννης και ο επιχειρηματίας από τον Δήμο Οιχαλίας Ηλίας Μουρούσιας.

Κοινός παρονομαστής των τοποθετήσεων των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου ήταν ότι η τρέχουσα χρονική περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον τους και τη δυνατότητά τους να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά, δεδομένου ότι το επαναλαμβανόμενο κλείσιμο της αγοράς έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων του νομού μας στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Οι έμποροι της Μεσσηνίας επανέλαβαν το πάγιο αίτημά τους για άνοιγμα της αγοράς με την τήρηση μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού, ωστόσο -εκτός αυτού- ζήτησαν επιτακτικά τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης του κλάδου τους.

Ο εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας ζητεί γενναία επέκταση του μέτρου απαλλαγής από την καταβολή ενοικίου της επαγγελματικής τους στέγης, άμεση λύση του ζητήματος της αποπληρωμής επιταγών, κάλυψη των πάγιων αναγκών τους για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα, την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού και για τους εμπόρους, γενναία επιδότηση νέων επιχειρηματιών, χρηματοδοτικά προγράμματα για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, “κούρεμα” χρεών που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων, “άνοιγμα” των τραπεζών, ώστε να ρυθμιστούν και να καλυφθούν οι νέες δανειακές ανάγκες του εμπορικού κόσμου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλ. Χρηστίδης παρουσίασε στον εμπορικό κόσμο της Μεσσηνίας τις προτάσεις και τις θέσεις του κινήματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου, θέσεις τις οποίες έχει παρουσιάσει το προηγούμενο διάστημα η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από στελέχη και βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου τα προβλήματα των εμπόρων της Μεσσηνίας να τεθούν και στο Κοινοβούλιο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ο Μενέλαος Γερονικολός δήλωσε ότι “στόχος μου είναι αυτά τα προβλήματα να αποτελέσουν τον «οδηγό» μιας συντεταγμένης προσπάθειας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις αναγκαίες λύσεις μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο εγώ όσο και τα στελέχη μας σε κεντρικό επίπεδο, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση, για να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις στον εμπορικό κόσμο του νομού.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή για το νομό μας είναι προφανές ότι δεν περισσεύει κανένας και μόνο με ενότητα μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας, αλλά και των εργαζομένων που απασχολούνται στον συγκεκριμένο κλάδο. Από την πλευρά μου, ζητώ το άμεσο άνοιγμα της αγοράς της Μεσσηνίας, με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού, καθώς ο νομός μας δεν παρουσιάζει επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τη Μεσσηνία και τις τοπικές οικονομίες του νομού με τους όρους που αντιμετωπίζεται η «αγορά της Ερμού», με τους όρους που αντιμετωπίζονται οι αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων ή με τους όρους που αντιμετωπίζονται οι αγορές των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών της χώρας”. 

Τέλος, ο κ. Γερονικολός ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα αναλάβει και για άλλους κλάδους της οικονομίας της Μεσσηνίας, τον τουρισμό, την εστίαση κλπ.


NEWSLETTER