Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 19:58

Καλαμάτα: Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο

 

Την έντονη αντίδρασή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο, “αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα”, όπως το χαρακτηρίζουν, που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση, εξέφρασαν το απόγευμα της Πέμπτης σωματεία του ΠΑΜΕ σε συλλαλητήριο στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Τα σωματεία εργαζομένων Οικοδόμων, Τροφίμων, ΔΕΥΑ, Επισιτισμού-Τουρισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 10 Ιουνίου μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στις 10 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Μετά τη συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με μήνυμα: “Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα! Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο!”.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Τζαβάρας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας, που μεταξύ άλλων ανέφερε: “Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν παίρνει διορθώσεις. Είναι από την αρχή μέχρι το τέλος αντεργατικό. Προωθεί μεγάλες ανατροπές σε δικαιώματα και κατακτήσεις που χρειάστηκαν σκληρούς αγώνες για να γίνουν πράξη. Είναι συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως δήθεν προσωρινά. Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νέο νόμο, γιατί τα αφεντικά απαιτούν φθηνούς έως και τζάμπα εργάτες, για να κερδίζουν περισσότερα, δυναμώνοντας την εκμετάλλευση και την ασυδοσία”.


NEWSLETTER