Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 08:48

Ο Ανδ. Λοβέρδος από την Πύλο: "Ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη έπρεπε να είχε γίνει χθες"!

Γράφτηκε από την
Ο Ανδ. Λοβέρδος από την Πύλο: "Ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη έπρεπε να είχε γίνει χθες"!

 

«Ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη έπρεπε να είχε γίνει χθες» είπε με έμφαση ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη συνάντησή του με φίλους και υποστηρικτές του στην Πύλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που του έθεσαν είναι η ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας με ιατρικό δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Στην επαφή μας με τον πρώην υπουργό βρήκαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε πώς αντιμετωπίζουν τα μέλη του κινήματος την περιοχή και τι του πρότειναν. «Δεν πάει άλλο» είναι η έκφραση με την οποία συνοψίζονται όσα άκουσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συμπληρώνει ότι αυτός είναι ο στόχος του και «ο μόνος τρόπος για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πραγματικό κίνημα αλλαγής ως κίνημα εξουσίας».

Εκεί όμως που δείχνει μια ελεγχόμενη οργή είναι όταν τον ρωτούμε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποιον θα συνεργαζόταν ευκολότερα, με τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα. «Στόχος μου είναι ο υπερδιπλασιασμός των δυνάμεών μας για να μην θέτει κανείς ξανά τέτοιο ερώτημα», υποδηλώνοντας φυσικά ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό και όχι συμπληρωματικό ρόλο.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Με τη διακήρυξη αρχών και θέσεών του για το μέλλον της παράταξης και τη συνεπακόλουθη έναρξη της διαβούλευσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκινά επίσημα την εκστρατεία του για την κατάκτηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος προτιμά να αποκαλεί το κόμμα που επιθυμεί να ηγηθεί.

Την Τετάρτη θα αναρτηθεί η διακήρυξη στο Διαδίκτυο και στις προσωπικές του σελίδες στα social media ένα βίντεο με τις σκέψεις και όλα όσα πρέπει να γίνουν δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να εισφέρει ιδέες και προτάσεις.

«Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά», τόνισε με έμφαση ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Από την επίσκεψή σας στην Πύλο και τις συζητήσεις που προφανώς κάνατε με τους φίλους που σας υποδέχθηκαν, θα ακούσατε φυσικά τα προβλήματα της περιοχής. Θα θέλατε να σχολιάσετε κάποια απ’ αυτά;

Δύο ζητήματα τέθηκαν σχεδόν από όλους όσους συνομίλησα. Ο δρόμος που συνδέει την Πύλο με την Καλαμάτα, που ομολογουμένως είναι δύσκολος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση, και η ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής τόσο με ιατρικό δυναμικό όσο και με υλικοτεχνικές υποδομές. Με δεδομένη τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι προφανές ότι τα αιτήματα αυτά είναι απολύτως δίκαια.

Θα διαπιστώσατε κι εσείς ότι από όσο χρόνο χρειάζεται κάποιος να φθάσει από Αθήνα στην Καλαμάτα, λίγο λιγότερο είναι το Καλαμάτα - Πύλος ή ότι η Πύλος απέχει από το Αεροδρόμιο όση ώρα χρειάζεται κάποιος για να έλθει αεροπορικώς από μια πόλη της Ευρώπης. Το σχόλιό σας;

Είναι προφανές ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Και αν λάβουμε υπ’ όψιν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής, θα έπρεπε να είχε λυθεί χθες.

Τι αποκομίσατε από τις συναντήσεις σας στην Πύλο σχετικά με την υποψηφιότητά σας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Τι σας ζητάει η βάση, αυτοί δηλαδή που θα κληθούν να ψηφίσουν για πρόεδρο του κινήματος; 

Το βασικό αίτημα του κόσμου μας είναι καθολικό. Να ξεφύγει η παράταξη από την αιχμαλωσία των χαμηλών ποσοστών. Με μια φράση τι μου λένε; «Δεν πάει άλλο». Αυτό διαπιστώνω όπου κι αν συνομιλώ, αυτό διαπίστωσα και στην Πύλο. Αυτός ασφαλώς είναι και ο πρώτος μου στόχος: Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ πραγματικό κίνημα αλλαγής ως δύναμη εξουσίας. Όσο τα ποσοστά μας είτε δημοσκοπικά είτε στην κάλπη κυμαίνονται μεταξύ 5, 6, 7% η βάση θα ζητά αλλαγή και ανάταση. Γι’ αυτό και χωρίς να κινδυνολογώ χτυπάω το καμπανάκι: Ή αλλάζουμε ή οδηγούμαστε κατευθείαν στον πολιτικό αφανισμό. Η απλή αναλογική δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Οι εκλογές που θα ακολουθήσουν θα συμπιέσουν ασφυκτικά τα μικρά κόμματα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρέπει μέχρι τότε να έχουμε ξεφύγει οριστικά από αυτή την ιδιότητα.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών και στο ενδεχόμενο ανάγκης κυβερνητικής συνεργασίας ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα συνεργαζόσασταν ευκολότερα με Μητσοτάκη ή Τσίπρα;

Αν και είναι ένα ερώτημα που μας τίθεται συχνά και ειλικρινά με λυπεί πολύ, ο μόνος λόγος που χαίρομαι που μου το απευθύνετε είναι για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα. Είναι πολύ απαξιωτικό να σε ρωτούν για την παράταξή σου, ειδικά όταν έχεις την τιμή και το προνόμιο να ανήκεις στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που διαμόρφωσε και άλλαξε τη ζωή των Ελλήνων και τη χώρα ολόκληρη όσο κανένα άλλο μετά τη Μεταπολίτευση, με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις. Τι είσαι δηλαδή; Ο παρίας της πολιτικής σκηνής; Δεν αξίζει τέτοια τύχη ούτε στην παράταξή μας, ούτε στα στελέχη της, ούτε στον κόσμο της. Η απάντησή μου λοιπόν είναι καθαρή: Στόχος μου είναι ο υπερδιπλασιασμός των δυνάμεών μας για να μην μας θέτει κανείς ποτέ ξανά ένα τέτοιο ερώτημα.

Πληροφορούμαστε ότι μεθαύριο Τετάρτη θα κάνετε τη διακήρυξή σας.

Πράγματι την Τετάρτη 16 Ιουνίου θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και στις προσωπικές μου σελίδες στα social media ένα βίντεο, στο οποίο αναπτύσσω τις σκέψεις μου για το μέλλον της παράταξης και για όλα όσα πρέπει να γίνουν. Πρόκειται για διακήρυξη αρχών και θέσεων που σκοπό έχει όχι μόνο να ενημερώσει αλλά επίσης να υπάρξει διαβούλευση με την κοινωνία και τους πολίτες. Θα τα δείτε όλα μεθαύριο. Αυτό που λέω από τώρα είναι ότι απευθύνομαι σε 11.000.000 Ελληνίδες και Έλληνες. Μέσω μάλιστα ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας όποιος θέλει θα έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εισφέρει απευθείας τις ιδέες, τις προτάσεις, αλλά και τις ενστάσεις του. Προσωπικά το επιθυμώ, το επιδιώκω και το αναμένω. Ορισμένοι αποκάλεσαν τη διακήρυξή μου και κάλεσμα πανστρατιάς. Και είναι. Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά!


NEWSLETTER