Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 20:35

“ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας": Αμεση ανάγκη η ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας

Γράφτηκε από την
“ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας": Αμεση ανάγκη η ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, αποτελούμενη από το συντονιστή της Γιώργο Μακρή και τα μέλη της Κώστα Ζαφειράκη και Μάκη Λεβέντη, επισκέφτηκε χθες τη Χώρα για να εκφράσει τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα του Κοινοτικού Συμβουλίου και σύσσωμου του πληθυσμού της περιοχής για την άμεση ανακατασκευή του κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην παρέμβασή του ο συντονιστής της Νομαρχιακής Γιώργος Μακρής εξήρε την πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων, για την επιτυχημένη και μαζική κινητοποίηση που διοργάνωσαν. Επεσήμανε πως το Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Χώρα και όλη τη Μεσσηνία, φιλοξενώντας μοναδικά ευρήματα που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού και τη Μυκηναϊκή Περίοδο. Τόνισε πως είναι εμφανή διά γυμνού οφθαλμού τα σημάδια εγκατάλειψης του κτηρίου, άρα άμεση η ανάγκη για την ανακατασκευή του, που σημαίνει πως απαιτείται να γίνει ένταξη της μελέτης και να χρηματοδοτηθεί η κτηριακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του μουσείου.
Η στασιμότητα που παρατηρείται στις ενέργειες για την αναβάθμιση του Μουσείου από την πλευρά της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής, υπογράμμισε ο Γιώργος Μακρής, δυστυχώς «συνοδεύεται» και από τη στασιμότητα στις ενέργειες για την βελτίωση του οδικού δικτύου του νομού, με κορυφαίο το βάλτωμα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος, που επηρεάζει αρνητικά και την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου της Χώρας.
Στη συνέχεια ο κ. Μακρής αναφέρθηκε στο μέλλον των τοπικών Κοινοτήτων και τη λειτουργία τους, τονίζοντας πως ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες από τα Κοινοτικά Συμβούλια, υποβαθμίζοντας το ρόλο τους και αποδυναμώνοντας τις δυνατότητες παρέμβασής τους για τα σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως αυτό της αναβάθμισης του Μουσείου.
Τέλος, απονέμοντας τα εύσημα στους διοργανωτές της κινητοποίησης, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους με όλες του τις δυνάμεις.

 


NEWSLETTER