Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 09:04

Χαρίτσης - Ξενογιαννακοπούλου από Καλαμάτα: “Διέξοδος στο τέλμα και την επισφάλεια” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Χαρίτσης - Ξενογιαννακοπούλου από Καλαμάτα: “Διέξοδος στο τέλμα και την επισφάλεια” (βίντεο)

 

“Υπάρχει διέξοδος στο τέλμα και την επισφάλεια που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, με προοδευτική πρόταση για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη”, σημείωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, χθες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα.

Ο κ. Χαρίτσης επέκρινε δριμύτατα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που στην επίσκεψή του στη Μεσσηνία δεν ανέλαβε καμία ουσιαστική δέσμευση για τα μεγάλα έργα υποδομών του νομού και ζήτησε “να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, καθώς δεν μπορεί να περιμένει άλλο η Μεσσηνία”.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι “δεσμευόμαστε να καταργήσουμε το νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά και να στηρίξουμε μισθούς και συλλογικές διαπραγματεύσεις” και τάχθηκε κατά της γενίκευσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αργότερα το βράδυ οι δύο βουλευτές και τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησαν σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, στο “Καφέ - Σινέ”.

Αναλυτικά, στη συνέντευξη Τύπου που προλόγισε ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Μακρής, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη στρατηγική να πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς στην υγεία και την οικονομία και για λογική αυταρχισμού και διχασμού της κοινωνίας. Αφού ανέφερε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στα πολύ δύσκολα”, επεσήμανε την προσπάθεια “να πείσουμε τον κόσμο ότι υπάρχει διέξοδος με προοδευτική πρόταση για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη”.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία και τα μεγάλα έργα υποδομών του νομού παρατήρησε ότι δεν παρουσίασε το σχέδιό του, δεν δεσμεύτηκε σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δεν δημιούργησε αίσθημα ασφάλειας ότι βαίνουν προς υλοποίηση. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ακόμα περιμένουμε για τα δίκτυα του Φιλιατρινού, για τους δρόμους Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα δεν υπήρξε η παραμικρή ουσιαστική δέσμευση, δεν παρουσίασε σχέδιο για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Επίσκεψη που έγινε για να γίνει, δεν παρήγαγε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τον Οκτώβριο του 2019 στην Καλαμάτα έδωσε δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν. Δεν αναλαμβάνει καμία ουσιαστική δέσμευση για τα έργα. Εχουμε 2 χαμένα χρόνια της ΝΔ για τα έργα της Μεσσηνίας. Να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, δεν μπορεί να περιμένει άλλο η Μεσσηνία. Πρέπει να προχωρήσουν τα έργα”.

Η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν στήριξε την πραγματική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους μισθούς. Εκτίμησε ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη παραφωνία με αυτά που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εμμένει να εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εργαζομένων, των αδύναμων”. Την κατηγόρησε, ακόμα, ότι “έρχεται να κατηγορήσει, να διχάσει, με τρόπο αυταρχικό και τιμωρητικό να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μη εμβολιασμών χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη”. Παρατήρησε ότι στα εργασιακά ο νόμος Χατζηδάκη ήταν το αποκορύφωμα κι επέκρινε την κυβέρνηση πως πλήττει τη διαδικασία της ανάπτυξης και ανάκαμψης της χώρας, ότι ετοιμάζει απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα για τους ανεμβολίαστους και στερήσεις μισθών στο Δημόσιο. Δήλωσε ότι “στηρίζουμε τον εμβολιασμό, υπάρχουν κατηγορίες λειτουργών (υγειονομικοί εργαζόμενοι σε δομές ηλικιωμένων) που θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε τη γενίκευση του υποχρεωτικού εμβολιασμού”.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, απάντησε ότι έχουν αξία τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση στα μέτρα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης κι εκτίμησε πως είμαστε σε φάση καμπής και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, ότι όλα μεταβάλλονται και μετασχηματίζονται.

Γ.Σ.


NEWSLETTER