Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 09:02

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μικρομεσαίους αύριο στην Καλαμάτα

Βαγγέλης Μάινας, Νίκος Βάγιας, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος

Βαγγέλης Μάινας, Νίκος Βάγιας, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος

 

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κρίση και οι εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ” είναι το θέμα της πολιτικής εκδήλωσης, που διοργανώνεται αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα (8 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Rex”). Ομιλητές θα είναι ο Νίκος Σκορίνης, γ.γ. της ΓΣΒΕΕ και μέλος της Γραμματείας Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ και ο  βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.

Κατά την προαναγγελία της εκδήλωσης ο Βαγγέλης Μάινας, μέλος της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής στη Μεσσηνία, τόνισε ότι η κρίση έχει πλέον τρομακτικές συνέπειες στη ζωή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αυτό οφείλεται τόσο στις επίσημες πολιτικές των τελευταίων χρόνων, όσο και σε αυτές του μνημονίου. Παράλληλα σημείωσε ότι “το μέλλον των επιχειρήσεων με διαλυμένη την αγορά είναι τουλάχιστον αβέβαιο”. Από την πλευρά του ο Νίκος Βάγιας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, αλλά και με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες βιώνει η αγορά, τονίζοντας ότι αποτελεί χρέος κάθε κόμματος (και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ) να καταθέσει τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση. Κλείνοντας, το λόγο πήρε ο Θανάσης Πετράκος, ο οποίος έκανε λόγο για “γραφειοκρατικό Μινώταυρο” που “τρώει” τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού εκτός των άλλων η κυβέρνηση τα δίνει όλα για τις στρατηγικές επενδύσεις από το εξωτερικό αφήνοντας στην τύχη τους τους μικρομεσαίους στο εσωτερικό.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από το πρώτο τρίμηνο του 2009 έως το δεύτερο τρίμηνο του 2012 χάθηκαν 800.000 θέσεις εργασίας, την ώρα που από την περίοδο 1987-2007 υπήρχε αύξηση 40.000 θέσεων εργασίας ετησίως, γεγονός που δείχνει το χρόνο που θα απαιτηθεί για την ανάκτησή τους υπό φυσιολογικές συνθήκες στην αγορά.