Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 10:58

Μεσσηνία: Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ κατά Βασιλόπουλου για μη αναφορά σε Χαρίτση

Γράφτηκε από την

Για μικροπρέπειες από την πλευρά του επικρίνει τον δήμαρχο Καλαμάτας για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Ειδικότερα, η Θεματική Επιτροπή Πολιτισμού της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατηγορεί τον κ. Βασιλόπουλο για μικροπρεπές ατόπημα, καθώς στην τελετή παρουσίασης του προγράμματος του φετινού φεστιβάλ παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά στην πρωτοβουλία του βουλευτή και πρώην υπουργού Αλέξη Χαρίτση για τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά, η αρμόδια επιτροπή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρατηρεί: “Την Κυριακή 25 Ιουλίου έριξε αυλαία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που προσέφερε για μια ακόμη χρονιά σημαντικότατες πνοές δημιουργίας και πολιτισμού στην πόλη και στην περιοχή μας. Αξίζουν λοιπόν τα εύσημα σε όλους όσοι μόχθησαν για την επιτυχία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Οπως έχει επισημανθεί και σε αρκετές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνιστά την κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Από την ίδρυσή του το 1985 μέχρι σήμερα αποτελεί θεσμό διεθνούς εμβέλειας υπερβαίνοντας τα σύνορα της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Γι’ αυτό το λόγο, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά η τριετής χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με 1,2 εκ. ευρώ για το χρονικό διάστημα 2018 - 2020, διασφαλίζοντας έτσι τον απαραίτητο προγραμματισμό και την απρόσκοπτη λειτουργία του φεστιβάλ σε βάθος χρόνου, με καθοριστική την παρέμβαση τότε του Αλέξη Χαρίτση, ως υφυπουργού Ανάπτυξης. Το 2021 το υπουργείο Πολιτισμού, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη, συνέχισε τη χρηματοδότηση αυτή για μια ακόμα τριετία.
Από αυτή λοιπόν την άποψη και αφού ολοκληρώθηκε το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ, οφείλουμε να επισημάνουμε μια σκόπιμη ανακολουθία του δημάρχου Καλαμάτας. Στην τελετή παρουσίασης του προγράμματος του φετινού φεστιβάλ, ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος υπέπεσε σε ένα μικροπρεπές ατόπημα, παρόντος του Αλέξη Χαρίτση, καθώς παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά στην πρωτοβουλία αυτή του βουλευτή Μεσσηνίας, ενώ αντίθετα δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία συνέχισε τη χρηματοδότηση που καθιέρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. δήμαρχος υποπίπτει σε τέτοια ατοπήματα. Αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Βασιλόπουλος τον θεσμικό ρόλο και το βάρος που φέρει ο δήμαρχος μιας πόλης όπως η Καλαμάτα; Αντιλαμβάνεται τη θεσμική υπόσταση των βουλευτών και των υπουργών ή παρασύρεται από την τρέχουσα αντίληψη της παρούσας κυβέρνησης περί ηγεμονίας της Ν.Δ. ακόμα και στον πολιτισμό; Στον πολιτισμό, ο οποίος βέβαια πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τους πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και της χώρας μας”.