Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 14:14

Στο Βενιζέλο ο Μπρεδήμας για τις φυλακές στη Μεσσηνία

Στο Βενιζέλο ο Μπρεδήμας για τις φυλακές στη Μεσσηνία

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο αναμένεται να έχει τις προσεχείς μέρες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας για το θέμα των φυλακών στη Μεσσηνία.

Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η ενημέρωση του κ. Βενιζέλου για το θέμα τις ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Εφετείου Καλαμάτας. Παράλληλα όπως ενημέρωσε με ανακοινωσή του ο κ. Μπρεδήμας αναμένεται να διαβιβάσει στον κ. Βενιζελο πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας με σκοπό να τιμηθεί, διότι επί των ημερών του στο υπουργέιο Δικαιοσύνης υπεγράφη το διάταγμα της ίδρυσης του Εφετείου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσας

O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα της ίδρυσης φυλακών στη Μεσσηνία. Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκα χθες Δευτέρα τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνο Μαργέλη, ο οποίος και με ενημέρωσε για την πορεία του όλου θέματος. Η ίδρυση των φυλακών, όπως μου δήλωσε, είναι αναγκαία διότι δεδομένης της ύπαρξης του Εφετείου, καθίσταται επιβεβλημένη, η ίδρυση δικαστικών φυλακών, πέραν των οικονομικών ωφελειών που θα προκύψουν για την περιοχή μας.

Για το σκοπό αυτό, θα επισκεφθώ εντός των ημερών τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο θα μεταφέρω τις θέσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου θα έχει την ευκαιρία να τον τιμήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος, διότι ως Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Ε. Βενιζέλος, υπέγραψε το σχετικό Διάταγμα της ίδρυσης του Εφετείου στην Καλαμάτα, παρά τις υπάρχουσες, τότε, αντιδράσεις."