Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 08:22

Κοινής αποδοχής υποψήφιοι στα όργανα της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Κοινής αποδοχής υποψήφιοι στα όργανα της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

 

Στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθούν στις 26 Οκτωβρίου, σε καθένα από τα τοπικά όργανα της Μεσσηνίας υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής.

Συγκεκριμένα, υποψήφιος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας είναι ο Ιωάννης Δούζης και:

Υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας είναι ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος.

Υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μεσσήνης είναι ο Πέτρος Σκιαδάς.

Υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τριφυλίας είναι ο Γιώργος Φωτεινός.

Υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Οιχαλίας είναι ο  Δημήτρης Μανιάτης.

Υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύλου-Νέστορος είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με την εκλογική εγκύκλιο: "Κατά τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές, δικαίωμα εκλέγειν για την εκλογή του προέδρου της ΔΕΕΠ, των μελών της ΔΕΕΠ, του προέδρου της ΔΗΜΤΟ και των μελών της ΔΗΜΤΕ, έχουν με βάση το Καταστατικό του κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης τα μέλη του κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021, ύψους 12 ευρώ. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2021, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος είτε μέσω τραπέζης”.

Όσοι θέλουν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλουν αίτημα στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικά οι οδηγίες:

"Ο ψηφοφόρος συμπληρώνει το Αίτημα συμμετοχής μέσω Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας και λαμβάνει email επιβεβαίωσης. Το email και το κινητό τηλέφωνο πρέπει να είναι μοναδικό για τον κάθε ψηφοφόρο. Σε περίπτωση που ο ψηφοφόρος δεν λάβει το email παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

Ο ψηφοφόρος λαμβάνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email) με αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σε περίπτωση που ο ψηφοφόρος δεν λάβει το email παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

Ο ψηφοφόρος λαμβάνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email) δύο μέρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Το μήνυμα τον πληροφορεί για την ακριβή ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας. Για κάθε αλλαγή που γίνεται λαμβάνει και νέο μήνυμα.

Στο μήνυμα περιέχεται ένας προσωπικός και απόρρητος σύνδεσμος στον ιστότοπο του συστήματος «Ζευς». Ο ψηφοφόρος κάνοντας κλικ στο Link θα λάβει τον προσωρινό μοναδικό κωδικό σύνδεσης (OTP) στο κινητό που έχει δηλώσει και αφού τον καταχωρήσει η  διαδικασία υποβολής της ψήφου ξεκινά, εφόσον βέβαια η ψηφοφορία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Διαφορετικά ο ψηφοφόρος ενημερώνεται αναλόγως.

Στην οθόνη του ψηφοφόρου εμφανίζεται ένα εισαγωγικό σημείωμα που περιγράφει τη διαδικασία υποβολής ψήφου. Η διαδικασία αποτελείται από δύο βήματα, την επιλογή των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο, και την υποβολή του ψηφοδελτίου.

Στο βήμα της επιλογής, εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο, καθώς και οι απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες. Ο ψηφοφόρος συνθέτει διαδραστικά το ψηφοδέλτιο της επιλογής του.

Όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιλογής, ο ψηφοφόρος προχωρά στην υποβολή του ψηφοδελτίου. Το επιλεγμένο ψηφοδέλτιο κρυπτογραφείται στον τοπικό υπολογιστή του ψηφοφόρου και στη συνέχεια υποβάλλεται μέσω δικτύου στο σύστημα «Ζευς». Το σύστημα εκδίδει ψηφιακή απόδειξη καταχώρισης της ψήφου σε μορφή απλού αρχείου κειμένου, την οποία ο ψηφοφόρος οφείλει να φυλάξει, καθώς είναι απαραίτητη για την υποβολή και επεξεργασία τυχόν ενστάσεων.

Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου".

Θ.Λ.


NEWSLETTER