Κυριακή, 05 Μαϊος 2013 11:00

Αννα - Μισέλ Ασημακόπουλου: Δεύτερη φορά εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. από την Πυλία

Γράφτηκε από την
Αννα - Μισέλ Ασημακόπουλου: Δεύτερη φορά εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. από την Πυλία

Για δεύτερη φορά τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατέχει πρόσωπο που κατάγεται από την Πυλία. Πρώτος ήταν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος με καταγωγή της οικογένειας από του Κυνηγού. Σήμερα λίγοι γνωρίζουν ότι η βουλευτής Ιωαννίνων Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έλκει την καταγωγή της από τον Πήδασο.

Εγγονή του Μιχάλη Ασημακόπουλου, οικονομικού συμβούλου του Ιδρύματος Αϊνστάιν, κόρη του Παναγιώτη Ασημακόπουλου καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με νονό τον συμμαθητή του πατέρα της στη Σχολή Αναβρύτων τ. βασιλιά Κωνσταντίνο.

Αφησε μια δουλειά στη Νέα Υόρκη και άλλη στο Λουξεμβούργο, για να έρθει στην Ελλάδα να ασχοληθεί με την πολιτική. «Εχασα πολλά λεφτά σε επαγγελματικό επίπεδο για να γίνω πολιτικός» παραδέχεται σε πρόσφατη συνέντευξή της στο «Βήμα».

Με εντολή του Αντ. Σαμαρά τοποθετήθηκε στη νευραλγική αυτή κομματική θέση και μόλις της τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός για να της αναθέσει καθήκοντα εκπροσώπου πώς νομίζετε ότι αισθάνθηκε; «Ηταν σαν να πήδηξα από τη στέγη, είχα την αίσθηση ότι πλέον είχα υπερβεί όλες τις φιλοδοξίες μου, τώρα το μόνο που επιθυμώ είναι να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου», λέει η κ. Ασημακοπούλου.


NEWSLETTER