Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 12:08

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέγονται στην Κεντρική Επιτροπή από την Πελοπόννησο (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης εξελέγη πρώτος στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωσή μας, στη Μεσσηνία ψήφισαν 2.400 άτομα, η πλειονότητα των οποίων ήταν καινούργια μέλη, που γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ την ημέρα των εκλογών.

Στη νέα Κ.Ε. του κόμματος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση την ίδια ενημέρωση, εκλέγονται κατά σειρά (ελήφθησαν υπόψη οι ποσοστώσεις για τις γυναίκες και για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας) οι παρακάτω 14 υποψήφιοι: Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιώργος Δέδες, Φάνης Κουρεμπές, Χρήστος Στάικος, Παναγιώτης Στέφανος, Αγγελίνα Χατζοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Στέλλα Καρλαύτη, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Μαρία Θελερίτη, Αγγελική Ταυλαρίου, Χαρά Κιουρή, Τζένη Δημητρακοπούλου.

Λόγω ποσοστώσων δεν εξελέγησαν οι Περικλής Λαμπρινός (11ος), Τάκης Παπαϊωάννου (12ος) και Μάκης Λεβέντης (13ος). Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας ήταν 15ος.

Για τη σειρά των άλλων 12 υποψηφίων και αναλυτικά τις ψήφους που πήρε ο καθένας, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Σε δήλωσή του ο συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Μακρής ανέφερε πως “η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σε επίπεδο Μεσσηνίας τριπλασιάστηκε” και σημείωσε, μεταξύ άλλων: “Οι εγγραφές των νέων μελών στέλνουν το ηχηρό μήνυμα που ζήτησε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, για την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής και των πολιτικών στον τόπο μας. Τα νέα μέλη συμπορεύονται μαζί μας στον κοινό σκοπό που είναι η ανατροπή των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η μεγάλη συμμετοχή των νέων μελών στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο και κάτι πρέπει να αλλάξει, επενδύοντας την ελπίδα τους στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα”.