Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 17:42

Αναφορά Κατρίνης για τον δρόμο Πύργος – Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Αναφορά Κατρίνης για τον δρόμο Πύργος – Τσακώνα

Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με το ψήφισμα των Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας για την ανάγκη κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, κατέθεσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης.

Ζητά από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα προωθούν τις διαδικασίες και την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Στο ψήφισμά τους οι συμμετέχοντες επαγγελματικοί, επιχειρηματικοί, βιοτεχνικοί και αγροτικοί Σύλλογοι των δύο νομών μεταφέρουν την ισχυρή θέλησή τους για την υλοποίηση του εν λόγω
αυτοκινητόδρομου, αφού όπως, απολύτως δικαιολογημένα, αναφέρουν «είναι αδιανόητο εν έτει 2022 να κινδυνεύουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε έναν δρόμο – ‘’καρμανιόλα’’».

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, από τον συγκεκριμένο δρόμο εξυπηρετείται οδικώς το εμπόριο της Πελοποννήσου, η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων των ανωτέρω περιοχών, καθώς και οι εξαγωγές από το Λιμάνι των Πατρών και της Ηγουμενίτσας, ενώ από αυτόν διέρχονται χιλιάδες επισκεπτών της Πελοποννήσου κάθε χρόνο, εξυπηρετούμενοι για τις ενδοπεριφερειακές τους μετακινήσεις. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να σημειωθεί πως μέσω της συγκεκριμένης οδού συνδέονται τα λιμάνια της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, της Κυλλήνης και του Κατάκολου, όπως και τα αεροδρόμια της Καλαμάτας, αλλά και του Αράξου.

Δεδομένου ότι πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στον άδικο φόρο αίματος που πληρώνουν αθώοι πολίτες, οι οποίοι μετακινούνται στο δρόμο αυτό για τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους ή την εκδρομή τους.

Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος στη σημερινή μορφή του υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική των ανωτέρω περιοχών.

Δεδομένου ότι όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρεται στο ψήφισμα η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» αποτελεί «ζήτημα ζωής».

Παρακαλώ όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω και όπως μου γνωστοποιήσετε τις δικές σας ενέργειες, όπως και χρονοδιαγράμματα, σε σχέση με την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα προωθούν τις διαδικασίες και θα εξασφαλίζουν την ανάλογη χρηματοδότηση, προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίηση κατασκευής του οδικού άξονα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER