Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 19:04

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας για Πανδημία Covid 19

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας για Πανδημία Covid 19

“Το ΚΚΕ συνέβαλε στον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού”, παρατήρησε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του κόμματος και υπεύθυνος του τμήματος Υγείας της ΚΕ, στην εκδήλωση της ΤΕ Μεσσηνίας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Τμήματος Υγείας με τίτλο “Πανδημία Covid 19 - Ο καπιταλισμός στη Δύση του”.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως “η Υγεία δεν είναι μία ουδέτερη έννοια, αλλά ένα πεδίο ταξικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με το κεφάλαιο”.

Το βιβλίο προλόγισε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, χειρουργός ορθοπαιδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επεσήμανε ότι “στην Καλαμάτα που πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός μαζί με την κυβερνητική κουστωδία μοίρασαν δισεκατομμύρια από το ΕΣΠΑ για επενδύσεις στα μεγάλα μονοπώλια που θα δραστηριοποιηθούν με ακόμα μεγαλύτερες μπίζνες, αλλά την ίδια ώρα το νοσοκομείο στενάζει από ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και ούτε ένα ευρώ δεν ακούσαμε ότι θα δοθεί εκεί”.

Για το βιβλίο ανέφερε ότι “αξιοποιεί την επιστημονική έρευνα, το αποτέλεσμα της δουλειάς εκατομμυρίων επιστημόνων ανά την υφήλιο και επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ξέραμε, αλλά όταν μιλούν και οι αριθμοί επιβεβαιώνεται περίτρανα. Ότι η υγεία του λαού και η απρόσκοπτη συνέχιση της καπιταλιστικής οικονομίας και της εξασφάλισης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων δεν πάνε παρέα, δεν ακολουθούν παράλληλους δρόμους”.