Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 08:19

Χαρίτσης - Αραχωβίτης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Φιλιατρά: “Καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα”

Γράφτηκε από τον
Χαρίτσης - Αραχωβίτης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Φιλιατρά: “Καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα”

 

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα  τονίστηκε στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το βράδυ του Σαββάτου στα Φιλιατρά.

Το υψηλό κόστος καλλιέργειας και η έλλειψη εργατικών χεριών, έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη επισήμαναν οι βασικοί ομιλητές Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το θέμα της εκδήλωσης όπου παραβρέθηκε αρκετός κόσμος ήταν “Οι καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διάσωσή του».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε σε έργα που είχε προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή σε Φιλιατρά , Κυπαρισσία και Μαραθούπολή , στάθηκε στο έργο του Φιλιατρινού φράγματος σημειώνοντας τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του και υπογράμμισε ότι το 2006 δημοπρατήθηκε κολοβό χωρία τα δίκτυα. Στον αγροτικό τομέα βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη κατάσταση με εκτίναξη του κόστους παραγωγής άνευ προηγουμένου που οδηγεί πολλούς αγρότες να μη καλλιεργήσουν και για αυτό είπε υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ενώ και για το σημαντικό πρόβλημα με την έλλειψη εργατών πληρώνουμε , είπε τις ιδεοληψίες του Μητσοτάκη και της παρούσας κυβέρνησης να τους κάνει το βίο αβίωτο στην ουσία όμως κάνει στους αγρότες το βίο αβίωτο.

Η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι τρομακτική , δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις , μπορούμε όμως να δούμε τι μπορεί να λυθεί και θα λυθεί. Εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε την επόμενη φορά που θα είμαστε κυβέρνηση και αυτή τη φορά χωρίς τους περιορισμούς της Τρόικας.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Αραχωβίτης σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να έχει η χώρα αρνητικές πρωτιές σε όλα τα επίπεδα. Ενώ αναφέρθηκε και σε μέτρα που προτείνονται να ληφθούν όπως επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων , επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου όπως είχε καθιερωθεί, αλλαγή της ιδεοληψίας της δεξιάς για τους εργάτες γης.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό , όπου υπήρξαν αρκετές παρεμβάσεις , ενώ ο Παντελής Μπαζάνος από της Ομάδες Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τριφυλίας τους ευχαρίστησε για την παρουσίας τους.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχαν πραγματοποίηση συνάντηση με μέλη Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών των Φιλιατρών.

Ενώ ο κ. Χαρίτσης είχε σύντομη συνάντηση και με το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών που του έθεσαν το ζήτημα επαναφοράς αυτοδιοίκητου Δήμου Φιλιατρών.

 Κ.Μπ.


NEWSLETTER