Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 12:49

Μεσσηνία: Τι είπαν Θεοδωρικάκος - Σαμαράς στην εκδήλωση της ΝΔ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

"Όταν έρθει η ώρα, οι Έλληνες με ευθύνη, με κρίση και με μνήμη πρέπει να ξαναδώσουμε την εντολή στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να πορευτούμε στο αύριο με αυτοπεποίθηση και αυτοδυναμία. Γιατί, ναι το πιστεύω η νέα αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι στο χέρι μας." Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκδήλωση που οργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα.

Από την εκδήλωση απουσίαζαν ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος και περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς 

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας Γιάννης Δούζης και σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο σύντομο χαιρετισμό του είπε «

"Από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική, κάποιος καταλήγει κάπου.    Ξεκινήσαμε με ιδεομαχίες, ήμασταν μαζί όρθιοι στο χαράκωμα, με την ιδεολογική μας ξιφολόγχη ο καθένας, δίναμε αγώνες, πετυχαίναμε, κερδίζαμε.  Οι καιροί σιγά σιγά αλλάξανε, ήρθανε σεισμοί, ήρθανε πολιτικές κακουχίες, ήρθε μια περίοδος που τα γεγονότα κάλεσαν εκείνα τα δύο κόμματα που παλιά ήταν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός μεταξύ τους να συμβιώσουν πολιτικά, προκειμένου να σώσουμε με κοινό σκοπό την Ελλάδα, να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ, το πετύχαμε.

Από αυτή, λοιπόν, την πορεία την πολύπλοκα δύσκολη, έχω ως άνθρωπος, πάνω από κόμματα και πολιτικές βγάλει ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα. Θα σας πω το πιο χρήσιμο από όλα. Αυτό που μετράει σε έναν πολιτικό δεν είναι ούτε τα “θα", δεν είναι ούτε η καλή εμφάνιση. Δεν είναι ούτε η μεγάλη φαντασία, δεν είναι ούτε καν, τα βαφτίσια, οι κηδείες και τα μνημόσυνα. Αυτό που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα, δηλαδή όταν έχεις ένα πόστο, γρήγορα, αποφασιστικά, με τόλμη και ακτινοβολώντας από τα μάτια σου την αλήθεια, να μπορείς να προβάλεις το δίκαιο και να κατακτήσεις το στόχο σου.

Εάν με ρωτήσετε, τι είναι αυτό το οποίο με έκανε σήμερα να είμαι ένας εξ εκείνων οι οποίοι ζήτησαν στην νομαρχιακή μας επιτροπή να είναι ομιλητής ο Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι ακριβώς για αυτόν το λόγο. Είναι ο πλέον αποφασιστικά αποτελεσματικός υπουργός που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Ήδη έμαθα ότι έχει πάρει και συγκεκριμένες αποφάσεις εδώ πέρα για τη ζωή μας, ιδιαίτερα για αυτές τις αναταράξεις που δημιουργούν διάφοροι, όπως ξέρετε, σε διάφορες περιοχές και δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Αυτά ήθελα να πω με δύο λόγια, σας ευχαριστώ, καλή δύναμη, και πάντα μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία.».

ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Ο κ. Θεοδωριοκάκος μεταξύ άλλων στην ομιλία του είπε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλες και φίλους συναγωνιστές. Στελέχη της μεγάλης μας λαϊκής πατριωτικής παράταξης. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη του τόπου μας. Ανάμεσα σε φίλους που θα δώσουμε ξανά όλοι μαζί τη μάχη των εθνικών εκλογών. Και παρά τις δυσκολίες, παρά τα εμπόδια, παρά τις κρίσεις, παρά τις αναποδιές όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πανίσχυρο Πρωθυπουργό.

Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να απευθύνω αυτή την ομίλα με την παρουσία του ανθρώπου που πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, παρέλαβε το τιμόνι της Πατρίδας μέσα σε θύελλες και κινδύνους. Του ανθρώπου που κόντρα στις τεράστιες δυσκολίες, κόντρα στον λαϊκισμό της εποχής, υπηρέτησε την αλήθεια, τον ρεαλισμό και την εθνική ευθύνη. Κόντρα στις «εύκολες λύσεις» ο Αντώνη Σαμαράς επέλεξε το προσωπικό κόστος. Κόντρα στις διεθνείς πιέσεις, προέταξε το εθνικό ανάστημα.  Κρατώντας την πατρίδα μας όρθια, την κοινωνία ενωμένη και το μέλλον όλων μας μέσα στο Ευρώ. Γι αυτό μπορούμε σήμερα να είμαστε εδώ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Με μεγάλη τιμή στέκομαι εδώ ανάμεσα σας, έχοντας απέναντι μου τον άξιο πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά.

Φίλες και φίλοι, η Νέα Δημοκρατία έχει το ιστορικό χρέος να ενώνει τους Έλληνες, να αφήνει στο χθες οτιδήποτε μας διχάζει, να ομαλοποιήσει καταστάσεις, να προστατεύει από δυσάρεστες εξελίξεις, να επαναφέρει την υπερηφάνεια και την αυτοπεποίθηση στο λαό μας. Η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίνεται πάντα σε αυτή την ευθύνη με συνέπεια".

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μιλώντας για τη Μεσσηνία ο κ  Θεοδωρικάκος είπε: "Στη Μεσσηνία. Η κοινωνία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, το κράτος, συνεργάζονται αρμονικά. Αλλά υπάρχει ασφάλεια. Υπάρχει σιγουριά. Και εδώ γίνονται πραγματικά σπουδαίες επενδύσεις. Η διενέργεια διαγωνισμού παραχώρησης του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», αλήθεια τι σπουδαία μορφή για τη Μεσσηνία, για την Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος που έδωσε τεράστιους αγώνες για να κάνει πράξη μία σπουδαία επένδυση η οποία άλλαξε την εικόνα και τη φυσιογνωμία της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου, αλλά τελικά της ίδιας της πατρίδας, της Ελλάδας. Στόχος η επέκταση και η ριζική αναβάθμιση των υποδομών του, έργο που προχωράει ταχύτατα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαδικασίες για την επέκταση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη μέσω ΣΔΙΤ. Δεν ξεχνάμε τίποτα.

Έργα που σηματοδοτούν τις νέες  ευοίωνες προοπτικές για τον τουρισμό της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Έργα στα οποία αναφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, γιατί είναι δεδομένο το πρωταρχικό ενδιαφέρον για αυτή την πανέμορφη και δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή. Η Καλαμάτα από ότι έχω ενημερωθεί συνδέεται με πτήσεις με 12 ευρωπαϊκές πόλεις. Για να είμαστε σίγουροι ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί όπως πρέπει το ενισχύσαμε με πρόσθετη δύναμη 14 παραπάνω αστυνομικών. Και γνωρίζω ότι το 2013 μετά από πίεση του Αντώνη Σαμαρά η Ευρωπαΐκή Επιτροπή είχε εγκρίνει την αδειοδότηση μεγάλων έργων στον τομέα της κρουαζιέρας προς όλα τα λιμάνια της χώρας και σήμερα υπάρχει αποτέλεσμα αναμένουμε εδώ στην Καλαμάτα εννέα αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2022 μάλιστα σε δύο περιπτώσεις θα υπάρξει και διανυκτέρευση.

Αυτά είναι σπουδαία νέα που αλλάζουν την φυσιογνωμία της πόλης είναι ένας πρόσθετος λόγος που οφείλουμε οι πολίτες που κατοικούν εδώ να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς για να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς και οι τουρίστες και οι επισκέπτες. Γι’ αυτό μην έχετε καμία ανησυχία δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους μείωση των αστυνομικών δυνάμεων που υπηρετούν εδώ, ήδη είπα ότι έχουμε ενισχύσει το αεροδρόμιο με 14 άνδρες και να είστε σίγουροι ότι οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ θα παραμείνουν προκειμένου να συνεχίσουν να εκτελούν το καθήκον τους.

 Ενώ επίσης, ένα σπουδαίο έργο ο βιολογικός καθαρισμός στο Πεταλίδι ένα σημαντικό έργο 15 εκατομμυρίων ευρώ πιστεύω ότι θα δώσει μεγάλη ανάσα σε ολόκληρη την περιοχή. Τι σημαίνουν όλα αυτά για τους πολίτες, τι σημαίνουν όλα αυτά για τα νέα παιδιά; Η Πελοπόννησος το πρώτο τρίμηνο του 2022, έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, στο 10%. Ασφαλώς εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι όταν το ποσοστό αυτό μειωθεί ακόμα περισσότερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Πελοπόννησος με την Μεσσηνία και την Καλαμάτα στην πρωτοπορία κινούνται δυνατά μπροστά επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κυρίες και κύριοι λειτούργησα και την περίοδο που είχα την τιμή να υπηρετήσω την πατρίδα ως Υπουργός Εσωτερικών αμέσως μετά την εκλογική νίκη του 2019. Δεν ξεχνώ εκείνη την εποχή. Μαζί δουλέψαμε για την έμπρακτη στήριξη της αυτοδιοίκησης μαζί σώσαμε τους Δήμους από την διάλυση που είχε επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ιδεοληπτική εφαρμογή της απλής αναλογικής. Και δημιουργήσαμε ένα σπουδαίο πρόγραμμα για τους Δήμους ύψους δυόμισι δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα πρόγραμμα που το ονομάσαμε Αντώνης Τρίτσης γιατί εμείς θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες και γιατί στην αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για να προχωρήσουμε μπροστά.

Μόνο εδώ στην ένδοξη πόλη της Καλαμάτας εδώ μπορώ να σας κοιτάζω κυρίες και κύριοι κύριε δήμαρχε πρώτα απ’ όλα εσάς και τους συνεργάτες σας αλλά και κάθε δημότη άνδρα ή γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια γιατί με αληθινή περηφάνια βλέπω να δρομολογούνται και να υλοποιούνται έργα ύψους άνω των 28 εκατομμυρίων ευρώ στην Καλαμάτα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Και σε αυτά τα έργα ξεχωρίζει βέβαια η ανάπλαση του ανατολικού κέντρο της πόλης. Ένα έργο για την υλοποίηση του οποίου θα διατεθούν 17 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 110 στρέμματα αλλάζοντας την φυσιογνωμία της περιοχής. Μια γιγαντιαία παρέμβαση κύριε δήμαρχε ελπίζω να προχωρήσετε γρήγορα ούτως ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε ένα πρόσθετο λόγο να απολαμβάνουμε την ομορφιά της Καλαμάτας. Είναι ένα έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενθαρρύνει τη βιώσιμη κινητικότητα και ασφαλώς αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή, η οποία έχει χτυπήσει την πόρτα και της Καλαμάτας και νομίζω ότι ο καθένας που κατοικεί εδώ ή επισκέπτεται την Καλαμάτα το αντιλαμβάνεται."