Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 20:06

Εκδήλωση του ΚΚΕ για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Εκδήλωση - συζήτηση στην οδό Γλαύκου για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”, οργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η ΚΟΒ Δυτικής Πόλης Καλαμάτας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία κατοίκων της περιοχής που μίλησαν για το πως βίωσαν τις καταστροφικές πλημμύρες του 2016 και τα ψίχουλα που πήραν ως αποζημίωση για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν. Επίσης, παρουσίασαν με επιτόπια αυτοψία τα τεράστια προβλήματα της Λαγκάδας, τα μπαζωμένα ρέματα και ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση στα ρέματα της περιοχής, με αποτέλεσμα να ζουν με το φόβο της πλημμύρας σε κάθε βροχή. 

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος, μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι “πρόκειται για πρόκληση προς το λαό της πόλης η ανάθεση της μελέτης και της χρηματοδότησης του έργου αξίας 79 εκ. ευρώ στον Μορέα, τόσο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από της ΝΔ. Μας θυμίζουν την έκφραση «Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι», αφού ο κύριος υπεύθυνος της καταστροφικής πλημμύρας βαφτίζεται σωτήρας με επιπλέον χρήματα από τον  κρατικό προϋπολογισμό”. Αναφέρθηκε στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που δεν λένε κουβέντα για τις ευθύνες του Μορέα και το ρόλο του στη πλημμύρα. 

Στηλίτευσε τις εν κρυπτώ συσκέψεις της Περιφέρειας, “με στόχο την εξομάλυνση του συνολικού σχεδίου και μόνο ζήτημα το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα. Θέλει να παρουσιάσει ουσιαστικά το ίδιο έργο με αλλαγές που και πάλι θα ευνοούν τον Μορέα”.

Είπε ότι “υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής παρέμβασης ακόμα και τώρα στη περιοχή της Λαγκάδας για να προλάβουμε το χειμώνα. Η δημοτική αρχή θα έχει τεράστιες ευθύνες, αν συμβεί πλημμύρα στη περιοχή, γιατί έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις από τους κατοίκους και τους επιστήμονες”.    

Ο Δ. Οικονομάκος κάλεσε τους κατοίκους “να πάρουν πάνω τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα με βάση δύο άξονες. Την πάλη για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή της Λαγκάδας και να μην πνιγεί πάλι ο κόσμος και τη διεκδίκηση για ουσιαστικές αποζημιώσεις, έστω και τώρα 6 χρόνια μετά τις καταστροφές”.