Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 14:30

Ερώτηση Χαρίτση: Εκτός ΚΔΑΠ 1.583 παιδιά στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

“Η κυβέρνηση απαξιώνει τα ΚΔΑΠ - 1.583 παιδιά στην Μεσσηνία μένουν εκτός”, τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας.

Επισημαίνει την απόρριψη 1.583 παιδιών στην Μεσσηνία από το πρόγραμμα Voucher για τα

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), παρότι διέθεταν πλήρη φάκελο και πληρούσαν όλα τα κριτήρια για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση η κυβέρνηση πανελλαδικά αφήνει ένα στα τρία παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ, καθώς από τις 254.185 πλήρεις αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 169.978 και έμειναν χωρίς το πολυπόθητο voucher 84.207.

Τονίζει, επίσης, ότι το γεγονός της απόρριψης 1.583 παιδιών στην Μεσσηνία έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στον προγραμματισμό εκατοντάδων οικογενειών, εκ των οποίων πολλές από αυτές βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση (τρίτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές, οικογένειες με οικονομικό εισόδημα στα όρια της φτώχειας).

Παράλληλα, παρατηρεί πως η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει και ως συνεπακόλουθο το κλείσιμο δομών ΚΔΑΠ, με άμεση επίπτωση στους εργαζόμενους των δομών που θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί, “ώστε τα 1.583 παιδιά στον Νομό Μεσσηνίας που μένουν εκτός του προγράμματος voucher ΕΣΠΑ για Κέντρα

Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, παρότι έχουν πλήρη φάκελο και πληρούν όλα τα κριτήρια, να ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα;”.