Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 18:00

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Χρυσομάλλη για τον Γιώργο Παπανδρέου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου προκάλεσαν όσα είπε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδικότερα ο κ. Χρυσομάλλης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη με αφορμή την παρουσία του στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και απευθυνόμενος προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε: “Γερός να είναι ο άνθρωπος και να ζήσει πολλά χρόνια, ο κ. Παπανδρέου Γιώργος που ήσασταν βουλευτής του και έφερε τα μνημόνια, θεωρείτε ότι δεν θα έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους; Θα κριθεί πολιτικά; Κρίθηκε από τον ελληνικό λαό”

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε λίγο αργότερα μέσω Twitter από τον Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος ανέφερε: “Αμετανόητα πιστός στα ένστικτα της αντιμνημονιακής Πλατείας και στις φαντασιώσεις του Ζαππείου. Η ΝΔ οφείλει να καταδικάσει άμεσα τους απρεπείς, ανιστόρητους και διχαστικούς χαρακτηρισμούς του βουλευτή της για τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου”.

Σε άλλο σημείο της ίδιας εκπομπής πάντως ο κ. Χρυσομάλλης ξανά απευθυνόμενος προς την κ. Τζάκρη μιλώντας για το ίδιο θέμα ανέφερε:

“Αν η κ. Τζάκρη προσπαθεί να προσδώσει μία πολιτική διάσταση σε μία θρησκευτική τελετή. Και τέλος πάντων πάρα πολλοί κυβερνήτες αυτού του τόπου κάνανε λάθη, κάνανε και σωστά, υπήρξαν όμως κυβερνήτες, υπήρξαν αρχηγοί κράτους. Αυτό σημαίνει ιστορία αυτού του τόπου. Δεν κρίνεται στην κηδεία το θετικό του ή το αρνητικό του πρόσημο. Και στην τελική κ. Τζάκρη για να μην υπάρχει υποκρισία σε αυτόν τον τόπο, δεν είναι πολιτική διάσταση το να πάει κάποιος σε μία θρησκευτική τελετή ή να ανάψει ένα κεράκι. Πολιτική διάσταση είναι να πηγαίνουν πολιτικά και κομματικά στελέχη της Αριστεράς να υπερασπίζονται τρομοκράτες”.