Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 17:37

“Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”: “Οχι στο νέο πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

Γράφτηκε από την
“Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”: “Οχι στο νέο πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

“Οχι στο νέο πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, τονίζουν σε δήλωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, με αφορμή τη χθεσινή νομοθέτηση Βορίδη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Θεοδωρικάκου στην αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστικά στη δήλωσή τους παρατηρούν:

“Η επιλογή της κυβέρνησης να, νομοθετήσει σήμερα πάρα και ενάντια στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθετικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου και Βορίδη για την συγκρότηση και τις αρμοδιότητες των Οικονομικών Επιτροπών αποτελεί μείζον θέμα Δημοκρατίας και Συνταγματικής τάξης. Αποτελεί ένα νέο πραξικόπημα.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή τροπολογία - πραξικόπημα της κυβέρνησης και καλεί: 1. Όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα να αντιδράσουν έντονα και να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να παραβιάσει για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα και την απόφαση του ΣτΕ. 2. Τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης να αντιδράσουμε και να μην νομιμοποιήσουμε τη νέα πραξικοπηματική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 3. Τις κοινωνικές οργανώσεις και τους δημοκρατικούς πολίτες να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση των συνεχών πραξικοπημάτων.

Το νέο πραξικόπημα δεν πρέπει να περάσει”.


NEWSLETTER