Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 09:04

Μήνυμα συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ από Σκανδαλίδη στη Μεσσήνη

Μήνυμα συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ από Σκανδαλίδη στη Μεσσήνη

 

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί διαφορετικά απ’ ότι κυβέρνησαν η Ν.Δ. με τον Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής Α΄Αθηνών - κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, σε πολιτική εκδήλωση στη Μεσσήνη, στην αίθουσα Κουζή, το βράδυ του Σαββάτου.

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κι επικρίνοντας έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι μπορεί να αναδειχθεί κυβέρνηση από τις εκλογές με απλή αναλογική και προκάλεσε όποιον θέλει να αποδεχθεί τις προτεραιότητες και τον διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης που βάζει το ΠΑΣΟΚ, “εδώ είμαστε” για συνεργασία και συγκυβέρνηση.

Μάλιστα, προκάλεσε Ν.Δ. και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν θέλουν, να συνεργαστούν μεταξύ τους, “κάντε το, δεν το κάνατε το 1989;”.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κάλεσε σε συσπείρωση, γιατί “η μάχη είναι υπαρξιακή, κρίσιμη για τον τόπο”. Δήλωσε ότι τώρα νιώθει πιο πολύ ΠΑΣΟΚ από κάθε άλλη εποχή, χαρακτήρισε συναρπαστικό ταξίδι την πορεία 40 χρόνων του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε πως η Ελλάδα έγινε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα στη δεύτερη περίοδο της Αλλαγής

Για την εκλογική πτώση του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως “πληρώσαμε το ό,τι αναλάβαμε όλη την ευθύνη για να σταθεί όρθια η χώρα”, αλλά ανέφερε ότι “δεν πιστέψαμε ποτέ ότι έχουμε γίνει μικρό κόμμα”.

Ο κ. Σκανδαλίδης εκτίμησε ότι “πρέπει να ξανάρθουμε από το μέλλον” κι εξήγησε πως “οι νέοι άνθρωποι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι, η νέα γενιά πρέπει να μπει μπροστά”.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι “η Ν.Δ. κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος πολιτικός, θεσμικός κυβερνήτης. Είναι πολιτικός για τους λίγους, παίρνει από τους φόρους των πολλών για να δώσει σε λίγους, το επιτελικό κράτος είναι συγκεντρωτικό και αυταρχικό”. Ρώτησε ρητορικά “ποια Δημοκρατία υπηρέτησε” και αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, επεσήμανε ότι “δεν αφήνει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να ενημερωθεί από την ΑΔΑΕ”, μίλησε για άθλια χρησιμοποίηση και χειραγώγηση των θεσμών και δήλωσε πως “έφυγε πιο δεξιά από τον Βελόπουλο η Ν.Δ.”.

Ωστόσο, ανέφερε ότι “δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με τον συγκεκριμένο ΣΥΡΙΖΑ”, εκτιμώντας πως άσκησε εξουσία με πανομοιότυπο τρόπο, προσπάθησε να ελέγξει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυνήγησε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Εκανε λόγο για “τυχοδιωκτική και λαϊκίστικη νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουμε σχέση”.

Στην ίδια εκδήλωση ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας - μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, παρατήρησε ότι “βρισκόμαστε σε τραγική περίοδο από τις πολιτικές της Ν.Δ.” και προέτρεψε “να συνθέσουμε τις δυνάμεις που έχουμε στην κοινωνία”.

Επιτέθηκε σκληρά στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για την ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ, την ώρα μηδέν που βιώνουν οι αγρότες, την συκοφαντία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, γιατί “αντί για καθηγητές επιλέγει ένστολους φρουρούς” στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γιατί “αντί να δώσει επαγγελματικά δικαιώματα σε χιλιάδες πτυχιούχους καθιστά ισότιμα τα πτυχία των επιχειρηματικών κολλεγίων”. Για τα ζητήματα της ενέργειας και της οικονομίας επέκρινε τη Ν.Δ. ότι “έχει επιλέξει πολιτική υπέρ των ολίγων και των εκλεκτών, ενώ για τις υποκλοπές παρατήρησε πως “υπέκλεψαν τη Δημοκρατία” και συσχέτισε αυτά που βιώνει ο τόπος με την μετεμφυλιακή περίοδο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιάννης Νικολακόπουλος, ο οποίος επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση για σημαντικά τοπικά ζητήματα που εκκρεμούν, την έλλειψη υγειονομικής κάλυψη στη ΝΑ Πυλία, τα μεγάλα έργα που δεν προχωρούν, τα σοβαρά αγροτικά θέματα με τη σταφίδα, την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, το κόστος ενέργειας και το γλοιοσπόριο που κατέστρεψε την ελαιοπαραγωγή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που έδωσαν το παρών.

Γ.Σ.