Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 15:30

Για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την
Για την ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

Της Χριστίνας Καντζιλιέρη, υποψήφιας βουλευτή Μεσσηνίας με το ΚΚΕ - Κτηνίατρος

Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις κατοίκων της Καλαμάτας που εναντιώνονται στην απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να δεχτεί την εθελοντική φύλαξη του πάρκου σιδηροδρόμων, από σύλλογο επαγγελματιών σεκιούριτι τις απογευματινές ώρες 6 με 9. Τις ώρες δηλαδή που το πάρκο έχει ζωντάνια από γονείς, παιδιά που παίζουν, ανθρώπους που αθλούνται ή κάνουν βόλτα.

Αν θελει ο δήμος να “προστατέψει” το πάρκο, να το αναβαθμίσει με ασφαλείς και σύγχρονες παιδικές χαρές. Με καθημερινή, συστηματική και ολοκληρωμένη καθαριότητα. Με το απαραίτητο τεχνικοεπιστημονικό προσωπικό για την φροντίδα των δέντρων και του πρασίνου. Με χώρους ατομικής και ομαδικής άθλησης. Με επάρκεια του φωτισμού σε όλο το πάρκο.

Άρα χρειάζεται να προσληφθεί σταθερό, μόνιμο προσωπικό από τον δήμο, για τη φροντίδα του πάρκου, χωρίς την εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων και ΣΔΙΤ.

Η απόφαση για την εθελοντική φύλαξη του πάρκου, τις ώρες που δεν χρειάζεται στην ουσία φύλαξη, πέρα από τα εύλογα ερωτηματικά που προκαλεί για τον λόγο που παίρνεται, δεν πρέπει να βγάλει από το κάδρο τα προβλήματα και τις ανάγκες αναβάθμισης του πάρκου.

Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τους χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης με αναβαθμισμένες σύγχρονες υποδομές, μακριά από την εμπορευματική λογική και αποκλειστική κρατική ευθύνη για τη λειτουργία τους.


NEWSLETTER