Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 22:49

Ερώτηση ΚΚΕ για σχολεία Κυπαρισσίας

Ερώτηση ΚΚΕ για σχολεία Κυπαρισσίας

Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Κυπαρισσίας ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Αναλυτικά, στην ερώτηση επισημαίνονται τα εξής: «Τα σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτήρια του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και του Γυμνασίου Κυπαρισσίας παραμένουν χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη μέριμνα για την επίλυσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κτήριο του Γυμνασίου, που κατασκευάστηκε το 1950, όταν βρέχει μπαίνουν νερά στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ πρόσφατα είχαμε πτώσεις σοβάδων, ευτυχώς την ώρα που δεν λειτουργούσε το σχολείο. Αντίστοιχα άσχημη είναι η κατάσταση στις τουαλέτες, στην αποχέτευση του σχολείου και στον προαύλειο χώρο. Στο κτήριο του ΕΠΑΛ υπάρχει χρόνια ρωγμή στη δυτική όψη του κτηρίου και εξαιτίας αυτής δεν χρησιμοποιείται το κεντρικό κλιμακοστάσιο του σχολείου».
Καταλήγοντας ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε: Να πραγματοποιηθεί άμεσα ουσιαστικός αντισεισμικός έλεγχος, να καταγραφούν όλα τα τεχνικά προβλήματα των σχολικών συγκροτημάτων και να προχωρήσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.