Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 17:13

Γερονικολός για το Καλό Νερό – Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Γερονικολός για το Καλό Νερό – Τσακώνα

“Η Μεσσηνία πληρώνει την ανικανότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ.”, τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μενέλαος Γερονικολός για τον οδικό άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα.

Με αφορμή την εκτίμηση του προέδρου της Ολυμπίας Οδού ότι για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο εντάχθηκε σε σύμβαση παραχώρησης το 2007, η Μεσσηνία θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το 2030, ο Μεν. Γερονικολός δήλωσε:

“Η κατασκευή του οδικού άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα αποτελούσε μια από τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τη Μεσσηνία. Τέσσερα χρόνια μετά, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της «αριστείας» και του «επιτελικού κράτους» δεν έχει πράξει το παραμικρό για την άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Έτσι, οι Μεσσήνιοι, αλλά και οι επισκέπτες του νομού, είναι αναγκασμένοι να κάνουν χρήση ενός επικίνδυνου δρόμου, ενώ η περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας στερείται την αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει ένας ασφαλής και σύγχρονος οδικός άξονας.

Δυστυχώς, και στην περίπτωση του συγκεκριμένου έργου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολουθεί την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε και για τα υπόλοιπα μεγάλα έργα του νομού.

Για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, παρότι ο κ. Μητσοτάκης έταζε εργοτάξια, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε οι μελέτες. Η παράκαμψη της Πύλου εξαιρέθηκε από το έργο και κανένας δεν γνωρίζει αν και πότε θα κατασκευαστεί. Η διαδικασία για την αξιοποίηση του διεθνούς αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» στην Καλαμάτα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα μεγάλα έργα υποδομών, που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή (δίκτυο Φιλιατρινού

φράγματος, Μιναγιώτικο φράγμα κλπ.), παραμένουν ακόμα στα χαρτιά. Η Μεσσηνία ήδη πληρώνει ακριβά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., την ανικανότητά της και την αδιαφορία της.

Τέσσερα χρόνια, 4 βουλευτές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, 0 έργο. Αυτό είναι το καταστροφικό αποτύπωμα της Ν.Δ. στη Μεσσηνία”.


NEWSLETTER