Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 17:57

ΜέΡΑ25 για ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα

Με αναφορά της προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 στηρίζει το αίτημα για την ίδρυση Κέντρου Υγείας στον Αγιο Ανδρέα Λογγάς.

Ειδικότερα, η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 καταθέτει ως αναφορά το υπόμνημα - δήλωση στήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ), του πρωτοβάθμιου σωματείου της με την επωνυμία “Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου 6ης ΥΠΕ” και του συνόλου των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι “με το υπόμνημα διεκδικούν την κάλυψη του υγειονομικού κενού εις βάρος της ατομικής και δημόσιας υγείας των πολιτών της Ανατολικής Πυλίας, με την ίδρυση και στελέχωση Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας στην περιοχή, επικαλούμενοι και τις διατάξεις του ΦΕΚ 1755/2007 για τον Άγιο Ανδρέα. Επιπλέον, αιτούνται την επαρκή στελέχωση και τον εφοδιασμό με υγειονομικό υλικό του περιφερειακού ιατρείου - κέντρου εφημερίας Λογγάς, μέχρι τη διευθέτηση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αγίου Ανδρέα. Όπως αναφέρουν, παρότι οι περιοχές αυτές είναι και τουριστικές, οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά”.

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές Γιάνης Βαρουφάκης, Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης, Γιώργος Λογιάδης και Σοφία Σακοράφα.