Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 22:09

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση Κολυμβητήριο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση Κολυμβητήριο Καλαμάτας

 

“Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ την άνοιξη του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δεν αναφέρθηκε από τον δήμαρχο”, επισημαίνει η Αυτοδιοικητική Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η τοπική Αυτοδιοικητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει “την εξέλιξη δημοπράτησης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας», που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας” και προσθέτει: “Κατά ένα μέρος η αλήθεια της εν λόγω  δήλωσης ... είναι αυτό που κρύβει. Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ την άνοιξη του 2019, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ,  γεγονός που δεν αναφέρθηκε”.

Εκτιμά πως “είναι και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, η υπερψήφιση μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα οδηγήσει  στη μακροπρόθεσμη ενεργειακή απεξάρτηση  και τη μείωση του δυσβάσταχτου ενεργειακού  κόστους των Δήμων, των Συνδέσμων Υδρευσης και των ΔΕΥΑ. Θα δοθεί πάλι η αναγκαία υποστήριξη  στις δημοτικές ενεργειακές κοινότητες με βάση το καινοτόμο θεσμικό πλαίσιο των Ενεργειακών Κοινοτήτων του Ν. 4513/2018,  που τους στέρησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., προκειμένου να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο «πράσινο χώρο» για παραγωγή ενέργειας από ήλιο, αέρα ή και γεωθερμία”.


NEWSLETTER