Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 11:50

Αναφορά ΜΕΡΑ25 για το Τελωνείο Μπούκας

Αναφορά ΜΕΡΑ25 για το Τελωνείο Μπούκας

«Επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση, συντήρηση και ανακατασκευή του Τελωνείου Νησίου στη Μπούκα Μεσσηνίας» είναι ο τίτλος αναφοράς που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜΕΡΑ25 και την οποία υπογράφουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης, Γιώργος Λογιάδης και Σοφία Σακοράφα.

Απευθυνόμενοι στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σημειώνουν: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜΕΡΑ25 καταθέτει ως αναφορά επιστολή της ομάδας «Το Τελωνείο» είναι μνημείο που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη του στόχου διάσωσης, συντήρησης και ανακατασκευής του «Τελωνείου Νησίου» στη Μπούκα Μεσσηνίας μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί το μοναδικό αυτό ιστορικό κτίσμα.
Με την επιστολή η ομάδα θέτει ως αιτήματα την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ως διατηρητέου, την πλήρη φωτογραφική, τοπογραφική και σχεδιαστική αποτύπωσή του, καθώς και τη δρομολόγηση όλων των αναγκαίων σωστικών εργασιών για την ανακατασκευή του. Το Τελωνείο πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς της ιστορικότητας του τόπου.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά».
Στην αναφορά επισυνάπτεται η ανοικτή επιστολή της ομάδας «Το Τελωνείο είναι μνημείο».