Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 22:09

Βαρουφάκης από Καλαμάτα: “Ρήξη για βιώσιμη χώρα” (βίντεο)

Γράφτηκε από την

“Η ρήξη είναι προαπαιτούμενο για να γίνει βιώσιμη η χώρα. Για να μη γίνουμε Κόσοβο με ωραίες παραλίες και να φεύγουν οι νέοι από τη χώρα”. Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής του εκλογικού σχηματισμού “ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη” Γιάνης Βαρουφάκης στην αποψινή του ομιλία στην Καλαμάτα στο ξενοδοχείο “Rex”.

Και εξήγησε όσον αφορά τη ρήξη, ότι στην Ελλάδα έχουμε χρεοδουλοπαροικία που οδηγεί στην ερημοποίηση και κάνει τα παιδιά να φεύγουν για να να μην ενταχθούν σε μια φυλακή χρέους.

Εξέφρασε την διαφωνία του με όσα γίνονται στην χώρα όσο αφορά την οικονομία καθώς και με τα κόκκινα δάνεια. Επισήμανε ότι το κόμμα του προτείνει το σχέδιο “Οδυσσέας”, μια δημόσια εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων, την οποία χαρακτήρισε άρτια τεχνοκρατική δομημένη λύση.

“Οι ξένοι δανειστές δεν επιτρέπουν να ασκήσουμε πολιτική που να είναι συμβατή με την βιωσιμότητα της Ελλάδας”, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο αφηγήματα στον προεκλογικό αγώνα. Το ένα λέει ότι η χώρα και η κοινωνία είναι βιώσιμη. Η δική του θέση, που σημείωσε πως είναι θέση και του ΚΚΕ και όλων των ανένταχτων αριστερών, λέει ότι η χώρα όπως είναι τώρα δεν είναι βιώσιμη.

Μίλησε ακόμη για εξουσία στα χέρια του λαού ενώ τόνισε ότι θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές και ανανέωσε το ραντεβού του με τους ψηφοφόρους του κόμματος του σε ένα μήνα. Επίσης παρουσίασε τους 7 βουλευτές του κόμματος στην Μεσσηνία.

Ο επικεφαλής του εκλογικού σχηματισμού “ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη” ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία περίπτωση σε ενδεχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα καθώς και ότι δεν θα δελεαστεί το κόμμα του από υπουργεία.