Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 08:42

Καλαμάτα: Μεγάλη κινητοποίηση για την συγκέντρωση της Τετάρτης - Επίδειξη δύναμης επιχειρεί ο Σαμαράς

Γράφτηκε από την

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία την συγκέντρωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Επειδή πρόκειται για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για να διασφαλιστεί η επιτυχία και να αποφευχθεί τυχόν φιάσκο, οι περισσότεροι υποψήφιοι βουλευτές των νομών έχουν αναλάβει την υποχρέωση να κινητοποιήσουν κόσμο και προς τούτο στέλνουν αλλεπάλληλα emails.

Το ζητούμενο είναι να φανεί η ενότητα και η δύναμη του κόμματος χωρίς να εκφραστούν οι γνωστές αντιπάθειες στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και να πληγεί έτσι το κόμμα σε ένα από τα παραδοσιακά κάστρα του. Ενας ακόμα πιο σημαντικός λόγος είναι να μην εκτεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που εμπιστεύτηκε την Πελοπόννησο στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Ο τελευταίος έχει έναν ακόμα λόγο να επιθυμεί επιτυχημένη συγκέντρωση για να προσθέσει στην φαρέτρα του όπλα κατά της εκ νέου υποψηφιότητας του περιφερειάρχη Παν. Νίκα και της επιβολής δικού του προσώπου ώστε να ελέγξει την Πελοπόννησο και να έχει πρόσφορο πεδίο για την προώθηση της πολιτικής καριέρας του γιου του Κώστα Σαμαρά. Τον οποίο προορίζει κατ’ αρχάς για περιφερειακό σύμβουλο - ίσως και αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας - ως πρώτο σταθμό πριν την Βουλή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από στελέχη της Ν.Δ. που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν από μέσα τα πράγματα.

Το όλο σκηνικό βέβαια θα είναι διαφορετικό μετά από τις εκλογές καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να διαχειριστεί το κόμμα και την γαλάζια υποψηφιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με δικά του μέτρα και σταθμά. Με αυτό το σκεπτικό η υποψηφιότητα για τον Παν. Νίκα προσώρας δεν κινδυνεύει αν ληφθεί υπόψιν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ναύπλιο τον αποκάλεσε δημόσια «αγαπητό φίλο μου».

Σε κάθε περίπτωση η Ν.Δ. θα έχει πρόβλημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Οκτώβριο αν τελικά ο Αντώνης Σαμαράς επιμείνει να… αποκαθηλώσει τον Νίκα και αυτό φυσικά θα στραφεί εναντίον του και του πολιτικού μέλλοντος του γιου του αλλά και κατά της Ν.Δ.