Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 18:25

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συναντήσεις Αδαμόπουλου σε Μεσσήνη και Ενωση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Συναντήσεις Αδαμόπουλου σε Μεσσήνη και Ενωση

 

Ολοκληρώνοντας την τρίμηνη περιοδεία του σε όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Παναγιώτης Αδαμόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη της Μεσσήνης.

Συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, κοινή διαπίστωση όλων ότι απαιτείται η περαιτέρω στήριξη και αναβάθμιση του ρόλου της πόλης της Μεσσήνης ως το κύριο αγροτικό κέντρο της Μεσσηνίας με πολυεπίπεδες παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, δεσμευόμενος να σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια στο πλευρό των φορέων.  

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ένωση Μεσσηνίας". Παρουσία του προέδρου του Συνεταιρισμού Γιώργου Λαζόγιαννη και του Διευθυντή Γιάννη Πάζιου αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, συνομίλησε με εργαζόμενους και παραγωγούς.

Στην συνέχεια ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Συνεταιρισμό, τα μέλη και ευρύτερα τον πρωτογενή τομέα της Μεσσηνίας. “Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ για κάλυψη περισσότερων κινδύνων, η έλλειψη εργατών γης, η στήριξη και αναβάθμιση της δακοκτονίας, η κατάρρευση της τιμής της σταφίδας με ευθύνη της κυβέρνησης, η απώλεια της προστασίας της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, η έλλειψη εθνικού σχεδιασμού για τα προϊόντα μας αλλά και η ανάγκη για μια φιλοσυνεταιριστική πολιτική, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, η προστασία της συνεταιριστικής περιουσίας αλλά και της γης αγροτών που βρίσκεται υποθηκευμένη σε κόκκινα δάνεια και κινδυνεύει με αφελληνισμό, το αυξημένο κόστος παραγωγής, η καθυστέρηση σημαντικών υποδομών (οδικά, εγγειοβελτιωτικά, κ.α) και η έλλειψη κινήτρων σε νέους αγρότες σε συνδυασμό με τις προκλήσεις που θέτει η νέα περίοδος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπου οι παραγωγοί δυστυχώς παραμένουν σε άγνοια τόσο για τις επιδοτήσεις αλλά και για τα διαθέσιμα εργαλεία” αποτέλεσαν αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης.

Ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος τόνισε: “Για το ΠΑΣΟΚ ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα καθώς είναι στο DNA μας ο Αγρότης, ο Κτηνοτρόφος, ο Αλιέας, ο Μελισσοκόμος. Το πρόγραμμα μας προσεγγίζει ολιστικά όλα τα ζητήματα και θέτει στο επίκεντρο ένα άλλο μοντέλο με ρόλο στο επώνυμο τυποποιημένο προϊόν και στην διασύνδεση του με τον τουριστικό τομέα με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και βιωσιμότητα στους παραγωγούς. Η Μεσσηνία ένας πλούσιος τόπος με πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο έχει χάσει αρκετές ευκαιρίες. Δεσμεύομαι από όποια θέση με τιμήσουν οι συμπολίτες μου να διεκδικήσω με όραμα, σχέδιο και συνέπεια ώστε μαζί να την θέσουμε στο προσκήνιο”.

Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στα χωριά του Δήμου Δυτικής Μάνης.