Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 15:54

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Εξοργιστική η αδράνεια της κυβέρνησης της ΝΔ με την έλλειψη νερού στην Καλαμάτα"

Γράφτηκε από την

"Για εξοργιστική αδράνεια" κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αναφορικά με την έλλειψη νερού στην Καλαμάτα.

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά αναφέρεται: 

"Η πόλη της Καλαμάτας ζει τις τελευταίες ημέρες σκηνές τριτοκοσμικού κράτους. Η έλλειψη νερού μετά τη βλάβη της δεξαμενής στο Πήδημα και τις διακοπές της υδροδότησης της πόλης, έγινε εφιάλτης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες καθοριστικής σημασίας. Η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Αποκλειστικά υπεύθυνη για το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. Επί υπουργίας του Αλέξη Χαρίτση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την άνοιξη του 2019, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση του νέου αγωγού Φ800, ύψους 11.270.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι. Έτσι, θα επιτυγχανόταν η μεταφορά του νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα με ασφαλή και σύγχρονο τρόπο.

Το έργο αυτό όμως, τόσο καίριας σημασίας για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, έμεινε στάσιμο επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια! Η αδράνεια και η αδιαφορία του δήθεν επιτελικού κράτους της ΝΔ, όπως συνέβη και με τα άλλα σημαντικά έργα του νομού, είναι εξοργιστική και συνάμα αποκαλυπτική για τους δήθεν άριστους. Οι πολίτες θα κρίνουν αυτή την αδράνεια και την αδιαφορία.

Οι αρμόδιοι όμως οφείλουν, χωρίς καθυστέρηση, να λύσουν το πρόβλημα που βασανίζει την πόλη και τους κατοίκους της. Επιλέγοντας άμεσα τη βέλτιστη λύση".