Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 09:08

Τα κόμματα “χρίζουν” τον εκλεκτό στην Περιφέρεια - Εβδομάδα εξελίξεων σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τα κόμματα “χρίζουν” τον εκλεκτό στην Περιφέρεια - Εβδομάδα εξελίξεων σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

 

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τα κόμματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το “χρίσμα” στη Ν.Δ. παίζεται μεταξύ του  Παναγιώτη  Νίκα και του Κώστα  Βλάση είναι το πλέον ενδιαφέρον μιας και όπως φαίνεται η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη όποια και να είναι θα δημιουργήσει δυσαρέσκεια. Τον υποψήφιο της Ν.Δ και τις τυχόν αντιδράσεις που θα προκληθούν περιμένουν  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να ξεδιπλώσουν την στρατηγική τους και να επιλέξουν τον υποψήφιο τους. Κρίσιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν θα υπάρξει κοινός υποψήφιος ή το κάθε κόμμα θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Στο στρατόπεδο της Ν.Δ η κάθε πλευρά δηλώνει σίγουρη για την τελική απόφαση του πρωθυπουργού και δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί η μάχη στο παρασκήνιο και η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δύσκολα θα ενοποιήσει το σύνολο των δυνάμεων της Ν.Δ. Το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται θέλουν να εκμεταλλευτούν τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Στην κατεύθυνση αυτή βολιδοσκοπείται η περίπτωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου ο οποίος αν κάνει το βήμα εκτιμάται ότι θα έχει τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η έλλειψη ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί κενό που θα το καλύψει η παρουσία του Αλέξη Χαρίτση ο λόγος του οποίου θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην τελική επιλογή. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη η στήριξη μια τέτοιας υποψηφιότητας για την οποία αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη σε όλα τα επίπεδα.

Τις εξελίξεις στα κόμματα και τις τελικές επιλογές τους αναμένει  ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης που περιμένει να εκμεταλλευτεί γκρίνιες και κόντρες προκειμένου, αναζωπυρώνοντας της δυνάμεις του, να πλασαριστεί  ως υποδοχέας της ψήφου αντίδρασης και διαμαρτυρίας.