Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 12:50

Μεσσηνία: 20 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασε ο Νίκος Κουτουμάνος

Μεσσηνία: 20 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασε ο Νίκος Κουτουμάνος

Τους 20 πρώτους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” από τη Μεσσηνία, ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Κουτουμάνος, στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

“Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε σχολιάζοντας την απαράδεκτη κατάσταση με τη φοιτητική στέγη. Δεκάδες παιδιά και γονείς αντί να χαίρονται αυτές τις μέρες, αγωνιούν για τα έξοδα που θα επιβαρυνθεί η οικογένεια. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν φοιτητικές εστίες στην Πελοπόννησο”, παρατήρησε ο Ν. Κουτουμάνος.

Σχολίασε, επίσης, την επικίνδυνη επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε ελληνικό έδαφος και ανέφερε πως “η κυβέρνηση της ΝΔ πηγαίνει με ‘χίλια’ την υλοποίηση του προγράμματός της. Είναι πρόγραμμα αντιλαϊκό και επικίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα”.

Επικρίνοντας τη Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα, επεσήμανε πως “ο πρωθυπουργός λέει ευθέως ότι θέλει δικούς του εκλεγμένους για να πάει πιο γρήγορα η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, που όντως ‘κουμπώνει’ με τους δήμους και τις περιφέρειες που αποτελούν αναπόσπαστο, οργανικό στοιχείο του κράτους” και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: “Άρα σε και σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα είναι πόσο θα δυναμώσει το φιλολαϊκό μπλοκ απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν περιφέρειες και δήμους, ώστε να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σκοπός της Ν.Δ. και των υπολοίπων αστικών κομμάτων που βρίσκονται σε στρατηγική σύμπλευση, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίσει να παίζει τον μεσάζοντα στα μονοπώλια που ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ταμείου Μετάβασης, του ΕΣΠΑ”.

Τέλος, σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια “που αρχίζουν και διαμορφώνονται από τις άλλες παρατάξεις”, δήλωσε: “Περισσεύουν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι, λείπουν τα λαϊκά στοιχεία και παρατηρούμε και ένα νέο ποιοτικό στοιχείο, οι επιχειρηματίες μπαίνουν πλέον μπροστά, «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» που είπε ο πρωθυπουργός για τον νέο υποψήφιο της Ν.Δ. και ίδιος ο κ. Πτωχός ομολόγησε ότι τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης είναι πολλά και μπορούν να αλλάξουν την Πελοπόννησο. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης που αποτελούνται από αγωνιστές, από ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά, κόντρα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, που δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι”.

 

Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν:

1) Αθανασόπουλος Θανάσης. Γεωπόνος στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και έχει θητεύσει για τρεις θητείες πρόεδρος και τώρα είναι ταμίας.

2) Αναστασόπουλος Σάκης. Έχει εργαστεί σαν οικοδόμος σε κατασκευαστικές εταιρείες. Σήμερα είναι συνταξιούχος. Εκπροσωπεί τους αθίγγανους στη Μεσσηνία.

3) Ανδρινόπουλος Γιώργος. Αγρότης. Σπούδασε στην τεχνική σχολή ψυκτικών στην Αθήνα και συμμετείχε στο σπουδαστικό κίνημα την περίοδο 1982-1986.

4) Αποστολόπουλος Κώστας. Αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου. Ήταν δημοτικός σύμβουλος  Πύλου - Νέστορος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Μέλος του Δ.Σ του Χανδριναϊκού Αθλητικού Συλλόγου.

5) Αποστολοπούλου Σοφία. Γιατρός,  καρδιολόγος από το Χανδρινού, ζει μόνιμα στη Μεθώνη. Δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Πύλου - Νέστορος τα τελευταία 12 χρόνια. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

6) Γαλανόπουλος Γιάννης. Χειρουργός ορθοπεδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικουρικός επιμελητής στο ΓΝΕ Θριάσιο. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.

7) Διασάκος Νίκος. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Ιάσιο Ρουμανίας. Από το 1992 έχει ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Καλαμάτα. Μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

8) Ζαφείρη Αγγελική. Ιδιωτική υπάλληλος και μέλος του Δ.Σ. Επισιτισμού Τουρισμού Μεσσηνίας.

9) Καράμπελας Παναγιώτης. Οικοδόμος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας. Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Είναι και μουσικός, ερμηνευτής και συνθέτης.

10) Κουκούμης Σαράντος. Δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας από το 2010, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Συνταξιούχος, με ενεργό δράση στο κίνημα των συνταξιούχων στην Τριφυλία. Συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων.

11) Κωνσταντόπουλος Σταύρος. Εργάζεται ως πτυχιούχος βοηθός φαρμακοποιού για 30 συνεχόμενα χρόνια.

12) Λαμπροπούλου Γεωργία. Φοιτήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Δουλεύει στον κλάδο του επισιτισμού στη Μεσσήνη. Ασχολείται με το θέατρο. Μέλος στο Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης και της Θεατρικής Διαδρομής.

13) Λογιώτης Τάκης. Αγρότης από τον Νερόμυλο, που παράλληλα ασχολείται με χωματουργικές εργασίες. Μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης, με ενεργό συμμετοχή στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

14) Μερτίκας Παναγιώτης. Εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας. Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στη Θεωρητική Φυσική. Μέλος της Ε.Ε. του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ. Μέλος της Τ.Ε. Μεσσηνίας και της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

15) Μπεσμπέα Αμαλία. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας , όπου και δραστηριοποιείται  συνδικαλιστικά.

16)  Ντεμερούκα Μαργαρίτα. Ιδιωτική υπάλληλος. Απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει  μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Ιστορία. Είναι μέλος των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και του Γυμνασίου Γαργαλιάνων.

17) Ξυδέα Όλια (Ολυμπία). Εργαζόμενη στον τομέα του τουρισμού. Τελειόφοιτη του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μέλος στον εθελοντικό σύλλογο πολιτικής προστασίας “Γαία” στη Μάνη, με καθήκοντα υποδιοικήτριας.

18) Σεντεμέντες Γιάννης. Μελισσοκόμος, με συμμετοχή στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Ήταν για πολλά χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με συμμετοχή σε ομάδες της Α’  και της Β’ Εθνικής, ενώ έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην Κύπρο.

19) Σκλάβος Τάσος. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακό στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές. Από το 2022 είναι διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ αυτήν την περίοδο εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου με επίκεντρο τη μαρξιστική ανάλυση. Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων και έχουν κυκλοφορήσει 3 βιβλία του.

20) Χρηστέα Στέλλα. Μεταλλειολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Επισκευαστών Μηχανημάτων Μεσσηνίας και γραμματέας του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών συνεργείων επισκευαστών αντλιών πετρελαιοκινητήρων. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 23ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.