Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 20:52

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Χαρίτση για συμμετοχή στις εσωομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα Χαρίτση για συμμετοχή στις εσωομματικές εκλογές

 

Τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μεσσηνίας και της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στις αυριανές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την εκλογή του νέου ή της νέας προέδρου του κόμματος, κάλεσε χθες ο βουλευτής του νομού Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να στείλουν ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την κοινωνία.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε., ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι θα σταλεί μήνυμα να σταματήσει ο πρωθυπουργός να πολιτεύεται σαν να μη λογοδοτεί πουθενά και πως θα ελέγχεται από την ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και να δοθεί τέλος στην ανασφάλεια των πολιτών και στο περιβάλλον ηθικής κατάπτωσης.

Παρατήρησε ότι υπάρχει διαφορετική προοπτική και προσκάλεσε τους πολίτες “μαζί να δημιουργήσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την εσωκομματική εκλογική διαδικασία κι επεσήμανε ότι “δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρωτίστως την ελληνική κοινωνία”. Εκανε λόγο για “κατάσταση ζόφου και δυστοπίας” από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφερόμενος στις φυσικές καταστροφές και “την πλήρη απουσία του κράτους”.

Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει τον τόπο, θα παρουσιάσει πρόταση ρεαλιστική και ριζοσπαστική το επόμενο διάστημα και προέτρεψε πως “όλοι μαζί συμμετέχουμε στη γιορτή της δημοκρατίας και προχωράμε μπροστά συλλογικά, ενωτικά για το καλύτερο αύριο, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας”.

Σε ερώτησή μας αν με βάση δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κίνδυνος διάσπασής του, απάντησε ότι “δεν μας ανησυχεί ο κίνδυνος διάσπασης, αλλά το μέλλον της κοινωνίας, γιατί αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις πρωτοφανούς έκτασης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζεται ανήμπορη να τη στηρίξει”. Και μίλησε για συνένωση δυνάμεων, για ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, “γιατί η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλη”>

Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Μακρής κάλεσε και αυτός τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες να στείλουν ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση κι επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Σ.