Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 17:40

Συγκέντρωση “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Μεσσήνη

Συγκέντρωση “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Μεσσήνη

Συγκέντρωση πραγματοποίησε η “Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Μεσσήνης την περασμένη Δευτέρα, στην κάτω πλατεία της Μεσσήνης. Στην συγκέντρωση μίλησαν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Σπύρος Νικολόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Νίκος Κουτουμάνος.

Ο Νίκος Κουτουμάνος μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Ο λαός πληρώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα με άγρια λιτότητα, αλλά και με έλλειψη υποδομών για να τρέχει χρήμα σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει μπλε και ότι πρέπει να ψηφιστούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες οι οποίοι θα συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις. Αυτές είναι οι κυβερνητικές στοχεύσεις για τις εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που τρέχουν από τις Περιφέρειες, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, πηγαίνουν σε αστικές αναπλάσεις, σε επενδυτικά σχέδια επιχειρηματικών ομίλων και δεν δίνονται για αναγκαία έργα υποδομών πχ τα αντιπλημμυρικά έργα.

Την ίδια στιγμή που καθυστερούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με fast-track διαδικασίες γεμίζουν τα βουνά ανεμογεννήτριες με παχυλή κρατική χρηματοδότηση. Mε fast-track διαδικασίες ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να φτιάξουν τα σκουπιδοεργοστάσια. Γιατί λεφτά για το κεφάλαιο υπάρχουν.

Γι' αυτό όλοι όσοι έχουν αυτή την αντίληψη και το κέρδος σα θεό τα βρίσκουν και πριν και μετά τις εκλογές. Γι' αυτό δεν έχουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες διαχωριστικές γραμμές, αλλά στρατηγική σύμπλευση.

Ο λαός στις 8 Οκτώβρη να μην δώσει στον κ. Μητσοτάκη την "χαρά" να βγει να πει ότι οι κυβερνητικές στοχεύσεις είναι αυτές, ο λαός τις επιβράβευσε στην κάλπη και δεν διεκδικεί κανένας τίποτα, επομένως τα στόματα κλειστά από εδώ και πέρα.

Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων που προωθείται στην Πελοπόννησο, θα τα υλοποιήσουν και ο κ. Πτωχός που είναι ο επίσημος εκλεκτός της ΝΔ και ο κ. Τατούλης χρόνια δοκιμασμένος ως ο εκλεκτός, υπουργός της ΝΔ, Περιφερειάρχης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα ξανά υποψήφιος.

Γι' αυτό και χρειάζεται μια πραγματική ανατροπή που η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να το εγγυηθεί, γιατί ξέρει να παλεύει, αλλά ξέρει και να νικά. Να παλέψουμε να ανατραπούν όχι μόνο αυτοί οι προϋπολογισμοί, η στόχευση των έργων, αλλά και το κριτήριο των χρηματοδοτήσεων το οποίο πρέπει να είναι οι λαϊκές ανάγκες.

Για να είναι περισσότεροι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο και στην Περιφέρεια, που δεν θα είναι τα «καλά παιδιά» των κυβερνήσεων, των επιχειρηματιών και των εργολάβων”.