Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 09:05

Ανακοινώνεται η αποχώρηση ομάδας βουλευτών από το ΣΥΡΙΖΑ: Για πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αλέξης Χαρίτσης

Ανακοινώνεται η αποχώρηση ομάδας βουλευτών από το ΣΥΡΙΖΑ: Για πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αλέξης Χαρίτσης

 

Σήμερα πιθανότατα αναμένεται η ανακοίνωση της εξόδου της ομάδας Αχτσιόγλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τη δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εκείνο που διέρρεε χθες ως σενάριο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ο Μεσσήνιος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης να επιλεγεί ως επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα δημιουργηθεί. Κίνηση που ενδέχεται να αποβεί καθοριστική στα επόμενα βήματα και ο Αλ. Χαρίτσης να είναι ο επικεφαλής, ο πρόεδρος του νέου κόμματος που θα προκύψει στη συνέχεια, καθώς χαίρει γενικής εκτίμησης και αποδοχής.

Τις εξελίξεις εκτιμάται ότι επισπεύδει η χθεσινή απόφαση για έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στις 4 το απόγευμα και η πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη που θα συζητηθεί για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου. Κινήσεις που θεωρείται ότι έγιναν για να αναγκάσουν την ομάδα Αχτσιόγλου να ανακοινώσει άμεσα τις αποφάσεις της.

Μέλη της Π.Γ. εκτός από την Εφη Αχτσιόγλου, είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Θεανώ Φωτίου και ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτές - μέλη της ομάδας της πρώην υπουργού Εργασίας, που είναι έτοιμη να αποχωρήσει.

Ο 7ος βουλευτής της ομάδας που θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Μερόπη Τζούφη.

Η νέα Κ.Ο. θα δημιουργηθεί με τη συμπλήρωση των βουλευτών της “Ομπρέλας” που έχουν ήδη αποχωρήσει, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα, ενώ σήμερα αναμένεται να αποκαλυφθεί και ο απαραίτητος 10ος βουλευτής για τη συγκρότηση της Κ.Ο., ενώ ο Ευκλ. Τσακαλώτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο ακόμα βουλευτές και 12μελή Κ.Ο.

Οι πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι τα στελέχη της συντονιστικής επιτροπής της ομάδας Αχτσιόγλου  προετοίμαζαν τις τελικές ανακοινώσεις και τα κείμενα για την αποχώρηση.

Γ.Σ.