Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 08:30

Αλέξης Χαρίτσης: “Η Νέα Αριστερά δεν θα γίνει ένα πολιτικό σούπερ μάρκετ”

Αλέξης Χαρίτσης: “Η Νέα Αριστερά δεν θα γίνει ένα πολιτικό σούπερ μάρκετ”

 

“Η Νέα Αριστερά δεν θα γίνει ένα πολιτικό σούπερ μάρκετ που από τα ράφια του κάποιος θα ψωνίζει ό,τι θέλει”, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, κλείνοντας την ενδιαφέρουσα ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, το βράδυ της Δευτέρας.

Προέτρεψε “να είμαστε θαρραλέοι σε συμμαχίες με άλλες δυνάμεις του χώρου, έχοντας ως βάση την πολιτική μας ταυτότητα”.

Ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι η Νέα Αριστερά είναι λαϊκό κόμμα, όχι λαϊκίστικο και σημείωσε πως “πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις, που θα απαντούν στις αγωνίες της κοινωνίας”,

για να μην είναι παντοκράτορας ο Μητσοτάκης και να αποκατασταθεί η δημοκρατική ισορροπία.

Ξεκαθάρισε ότι “μας ενδιαφέρει το πως θα κυβερνηθεί η χώρα, προγραμματικά και ριζοσπαστικά, με όρους ολοκληρωμένης και σοβαρής κυβερνητικής πρότασης” και πρόσθεσε “να φέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο με προγραμματικό λόγο, σαφή και ξεκάθαρο. Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αρεστοί στους πάντες”.

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Δημήτρης Χριστόπουλος, αναφέροντας στίχους από το ποίημα του Καβάφη “Τείχη”, χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη ανεπαισθήτως

(λίγο, ασήμαντο, κυρίως δυσδιάκριτο, χωρίς να το καταλάβουμε), επισημαίνοντας ότι “ανεπαισθήτως κλειστήκαμε έξω από τον κόσμο τα τελευταία χρόνια”.

Στάθηκε στο τρίπτυχο κλιματική κρίση, οικονομικές ανισότητες και εκφυλισμό της δημοκρατίας “που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στη μεταπολίτευση”. Μίλησε για κυριαρχία και ηγεμονία της Ν.Δ., καθώς άνθρωποι έχουν υποταχθεί στις ιδέες της δεξιάς και προέτρεψε σε ατζέντα με ευκρινείς πολιτικές θέσεις που δεν θα είναι όλες δημοφιλείς, για να ανατραπεί αυτή η κυριαρχία και ηγεμονία. Ζήτησε, ακόμα, εξωστρέφεια, ανανέωση και ιδεολογικό αγώνα, “τον οποίο μπορεί να χάσεις, όμως, θα χάσεις σίγουρα, αν δεν το δώσεις”.

Γ.Σ.