Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 22:01

Ο Χαρίτσης για το στόχο της Νέας Αριστεράς

Ο Χαρίτσης για το στόχο της Νέας Αριστεράς

 

“Η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στις διεργασίες, που αναπόφευκτα θα λάβουν χώρα στον ευρύτερο χώρο των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων”, τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” efsyn.gr και στον Δημήτρη Τερζή.

Κι επισημαίνει πως  “φιλοδοξεί να λειτουργήσει καταλυτικά για το πολιτικό περιεχόμενο, το ύφος και το ήθος του φάσματος εκείνου των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα συγκρουστεί με

τη δεξιά ηγεμονία και διακυβέρνηση, τα οικονομικά συμφέροντα και τον κοινωνικό συντηρητισμό που εκπροσωπεί η Ν.Δ.”.

Ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει ότι “λέμε αυτά που πιστεύουμε και πιστεύουμε αυτά που λέμε. Και αυτό, είναι ο όρος για κάτι πολύ σημαντικό: μια σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο της αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, των κοινωνικών κινημάτων”.

Εκτιμά πως “θα έχουμε πετύχει, αν καταφέρουμε να εκφράσουμε νέες κοινωνικές δυναμικές, αν η Νέα Αριστερά ανανεωθεί και στελεχωθεί με πολίτες που εκφράζουν την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά τους απέναντι στην κυριαρχία της Δεξιάς”.

Ο Αλ. Χαρίτσης εξηγεί ότι “διεκδικούμε να είμαστε η φωνή αυτών των πολιτών. Δείτε το θέμα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Θέμα που έχει την αποδοχή των νέων πλειοψηφικά σε όλο το πολιτικό φάσμα, πλην της ακροδεξιάς προφανώς. Όλα τα κόμματα, πλην της Νέας Αριστεράς, δεν καταφέρνουν να αρθρώσουν συνεκτικό λόγο. Ενδίδουν σε έναν συντηρητισμό που πηγαίνει πίσω από την ισονομία. Πίσω από αυτονόητες αρχές της Αριστεράς. Και αυτό τα λέει όλα”.

Ακόμα, παρατηρεί πως “έχουμε την αισιοδοξία της βούλησης. Επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια σύγχρονη, αξιόπιστη Αριστερά” και δηλώνει ότι “η παραμονή μας στο κόμμα του κ. Κασσελάκη ήταν μια αδύνατη επιλογή. Πολιτικά και συνειδησιακά”.