Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 15:15

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Διαμαρτυρία για μετακίνηση παθολόγου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στη Σπάρτη

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Διαμαρτυρία για μετακίνηση παθολόγου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στη Σπάρτη

Για τη μετακίνηση γιατρού παθολόγου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Νοσοκομείο Σπάρτης, για να καλύψει εφημερία, διαμαρτύρεται η Υγειονομική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “με αφορμή την σχετική απόφαση της διοικήτριας του Γ.Ν.Μ. (σχετικό εντέλλεσθαι) για την κάλυψη εφημερίας (15-3-24) στο Γ.Ν. Σπάρτης από ειδικευμένο ιατρό παθολογίας, καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των ειδικευμένων ιατρών του νοσοκομείου μας, στηρίζουμε τον αγώνα των ιατρών μας για να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ δεν μπορεί να λυθεί με μπαλώματα, τα οποία γεννούν νέα δεινά στην υγεία του λαού της περιοχής και του ήδη κουρασμένου υγειονομικού προσωπικού. Η πρόσφατη ενέργεια της διοίκησης έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλες προηγούμενες, αφού αποτελούν συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης, 6η ΥΠΕ, καθώς και διοικούντων, προκειμένου το νοσοκομείο να γίνει πεδίο εμπορευματοποίησης της υγείας”.

Η Υγειονομική Συσπείρωση Υγειονομικών απαιτεί: “Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις. Να δοθεί αύξηση στους μισθούς των υγειονομικών και να θεσπιστούν ειδικά κίνητρα για την περιφέρεια. Να προκηρυχθεί άμεσα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων και στα δύο νοσοκομεία του νομού μας”.