Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 19:37

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τις δικαστικές δομές

 

«Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο καθήκον για το οποίο έχουν εκλεγεί, δηλαδή να βρίσκονται στο πλευρό του λαού, καλύτερα είναι να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες» τονίζει για τους βουλευτές της Μεσσηνίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας με αφορμή το συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Κυπαρισσία σχετικά με την κατάργηση των δικαστικών δομών.

Σε ανακοίνωσή του τονίζεται: «Οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τριφυλίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων της περιοχής και βρέθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο παντριφυλιακό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που καταργεί το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων και υποβαθμίζει το Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας προαναγγέλλοντας μάλιστα το μελλοντικό κλείσιμό του. Στη παρέμβασή του ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για να μην κλείσουν τα δικαστήρια και συνέχισε συνδέοντας τον δικαστικό «Καλλικράτη» με τον υγειονομικό «Καλλικράτη» που σχεδιάζει η κυβέρνηση και θα απειλήσει περαιτέρω τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στην Τριφυλία. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα, ο λαός της Μεσσηνίας ήταν εκεί... Αυτοί που έλειπαν ήταν οι βουλευτές της προκαλώντας απορίες για αυτή τους την απουσία σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο καθήκον για το οποίο έχουν εκλεγεί, δηλαδή να βρίσκονται στο πλευρό του λαού, καλύτερα είναι να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες.

Στους χαιρετισμούς τους, ορισμένοι τοπικοί παράγοντες τοποθετήθηκαν για ακόμα μια φορά με αφοριστικό τρόπο καταγγέλλοντας τους πάντες και καλώντας τους Τριφύλιους σε αποχή από τις εκλογές. Σε αυτή την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά με την παρουσία του και τις θέσεις του που στοχεύουν να ανατρέψουν την πορεία ερήμωσης του τόπου μας, διαψεύδοντας έτσι στη πράξη το "όλοι ίδιοι είναι". Μάρτυρας των προθέσεών μας είναι η παρακαταθήκη του 2015-2019 με την κυβέρνηση της Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα που μας έβγαλε από τα μνημόνια κρατώντας την κοινωνία όρθια. Η αποχή από τις εκλογές και τους κοινωνικούς αγώνες είναι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όσοι την στηρίζουν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί εθνική υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συνεχίζουμε στηρίζοντας την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του δημοκρατικού κόσμου ενάντια στη συστηματική υποβάθμιση της Τριφυλίας και δίνουμε ραντεβού μπροστά στη Βουλή για την ψήφιση του νέου δικαστικού χάρτη».