Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 07:52

Οκτώ περίπτερα κομμάτων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Οκτώ περίπτερα κομμάτων στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

 

Οκτώ περίπτερα κομμάτων πρόκειται να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας κατά την προεκλογική περίοδο μέχρι τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Την τοποθέτησή τους αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας απόψε στις 8, κατά τη 12η τακτική συνεδρίασή του μέσα στο 2024.

Οπως αναφέρεται στην εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Παντελή Δρούγα, στη σύσκεψη που συγκλήθηκε στον δήμο στις 30 Απριλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, με σκοπό την κατανομή των χώρων της προεκλογικής προβολής και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων αυτών κατά την ίδια περίοδο, συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν καλαίσθητα περίπτερα επί της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2  μέτρα, ως εξής:

α) Εναντι του καταστήματος με διακριτικό τίτλο “Adelante”, το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας. β) Εναντι του καταστήματος με διακριτικό τίτλο “Bistroteca”, το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. γ) Εναντι του καταστήματος με διακριτικό τίτλο “Goodys”, το περίπτερο του ΚΚΕ. δ) Εναντι του καταστήματος με διακριτικό τίτλο “Platea”, το περίπτερο του κόμματος “Κόσμος”. ε) Εναντι του πρώην καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το περίπτερο του Εθνικού Μετώπου. στ) Εναντι του καταστήματος με διακριτικό τίτλο “Bodega”, το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας. ζ) Εναντι του καταστήματος με διακριτικό τίτλο “Λωτός”, το περίπτερο της Νέας Αριστεράς. η) Στη συμβολή με τον πεζόδρομο της Ιατροπούλου , το περίπτερο του κόμματος “Φωνή Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου”.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο των φετινών ευρωεκλογών, τα κόμματα μπορούν να χρησιμοποιούν τις 4 πινακίδες πληροφόρησης του δήμου: Επί της διαχωριστικής νησίδας της οδού Σπάρτης, νότια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Επί του δημοτικού χώρου στάθμευσης έναντι της πλατείας Όθωνος. Επί του πεζοδρομίου της οδού Κρήτης (έμπροσθεν καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλου). Στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, έναντι της οδού Μαιζώνος.

Οσον αφορά τη χρήση και τοποθέτηση προσωρινών και κινητών πλαισίων προβολής, εντός των δημοτικών χώρων στάθμευσης, μέγιστων διαστάσεων 0,90μ.Χ1,50μ. Προτείνονται για έγκριση στο Δ.Σ.: Επί του κεντρικού δημοτικού χώρου στάθμευσης του ποταμού Νέδοντα, έως δύο κινητών πλαισίων ανά πολιτικό κόμμα. Επί του βόρειου δημοτικού χώρου στάθμευσης του ποταμού Νέδοντα, ενός κινητού πλαισίου ανά πολιτικό κόμμα. Επί του βόρειου δημοτικού χώρου στάθμευσης της ΚΑΚ επί της οδού Σπάρτης, ενός κινητού στοιχείου ανά πολιτικό κόμμα.

Τα προσωρινά και κινητά πλαίσια προβολής θα τοποθετηθούν στους στύλους εντός των ανωτέρω δημοτικών χώρων στάθμευσης με ευθύνη και δαπάνες των πολιτικών κομμάτων, με γνώμονα την ασφαλή τοποθέτησή τους.

Επίσης, στην εισήγηση προτείνονται για έγκριση οι ακόλουθοι όροι: Στους χώρους που διατίθενται για την προεκλογική προβολή δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό ή αεροπανό ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό οι δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους. Απαγορεύεται η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού, από πλαστική ύλη, επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον.

Γ.Σ.